Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Presentació de la campanya de vacunació contra la grip

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La consellera de Salut, Patricia Gómez, acompanyada per la directora general de Salut Pública i Participació, María Ramos, i la coordinadora de Vacunes, Antònia Galmés, ha presentat la campanya de vacunació 2015-2016 de la grip estacional, que es durà a terme preferentement en els centres de salut. Enguany, la campanya començarà el 28 d'octubre i es perllongarà fins a l'11 de desembre de 2015.

La Conselleria de Salut distribuirà 142.500 dosis de vacunes contra la grip estacional a les Illes Balears, 137.500 de les quals es destinaran a les persones majors de 65 anys que viuen en el seu domicili, les persones menors de 65 anys amb factors de risc, els treballadors sanitaris, els treballadors de serveis essencials i els cuidadors de malalts. Les 5.000 restants seran per a persones residents en una residència geriàtrica.

El lema de la campanya és "Vacuna't, tu hi guanyes".

Mesures per augmentar la cobertura de la vacunació

Distribuir de 1.000 pòsters en els centres de salut i altres organismes, enviar una llista de persones de risc a tots els metges i infermers d'Atenció Primària i informar els professionals quant a la vacunació antigripal.

Col·lectius de risc

Aquets col·lectius són les persones majors de 65 anys, els adults i els infants amb malalties cròniques, les persones immunodeprimides, els pacients amb obesitat mòrbida, els malalts afectats per algun tipus de deteriorament cognitiu, les persones amb un implant coclear o en espera de rebre'l, les dones embarassades, els serveis essencials per a la comunitat i els educadors d'escoletes de 0 a 5 anys. També es repartiran vacunes als centres penitenciaris i mútues de treballadors, entre altres.

Les persones interessades a vacunar-se poden cridar al telèfon de cita prèvia del Servei de Salut: 971 43 70 79.

Xarxa sentinella de la grip en els centres de salut

Aquesta xarxa està integrada per 34 metges sentinelles, que a més de recollir mostres i analitzar-les, han de comunicar setmanalment a la Direcció General de Salut Pública i Participació els casos de grip detectats.

Davant la simptomatologia de la grip cal acudir al centre de salut

Els pacients amb simptomatologia de la grip poden acudir al centre de salut i fora d'horari als punts d'atenció continuada (PAC).

Consells per alleugerir els símptomes de la grip

Fer repòs, beure molt de líquid, prendre antipirètics i extremar la higiene. En qualsevol cas, els malalts no s'han d'automedicar.

[Font: Conselleria de Salut. 27/10/2015]

[Foto: Conselleria de Salut]