Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

La consellera de Salut ha participat en la Jornada de la Lactància Materna del Sector de Llevant

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La consellera de Salut, Patricia Gómez, acompanyada de la directora d'Infermeria de l'Hospital de Manacor, Francesca Rosa Rosal, ha participat a la cinquena Jornada de la Lactància Materna del Sector de Llevant. La consellera ha fet referència a la importància del vincle tan especial que suposa el moment de l'alletament matern. Seguidament ha fet entrega del primer premi del Concurs de Fotografia de Lactància Materna que enguany ha estat per Maikene Ibarguren i el segon premi per Tonina Taura.

Abans de l'entrega dels premis de la cinquena edició del concurs de fotografia, va tenir lloc una xerrada sobre seguretat alimentària maternoinfantil, a càrrec de Rosa M. Llull, de la Direcció General de Salut Pública. Antònia Reus, representant de l'Associació Balear de l'Alletament Matern (ABAM), va llegir el manifest d'enguany sobre alletament i treball. Van participar a la jornada mares, pares i nadons de la comarca de Llevant i van intervenir en l'experiència titulada "Vivint la lactància", que va ser modera per Jero Amengual, comare del Centre de Salut de Manacor.

L'exposició, formada per les dotze fotografies més puntuades de les trenta que es van presentar al concurs, es troba instal·lada a l'entrada de l'Hospital de Manacor. En aquest sentit, la directora d'Infermeria, Francesca Rosa Rosal, ha volgut agrair la participació en el concurs que va en augment cada any, així com l'alt nivell dels participants. Rosal s'ha referit a la problemàtica que envolta les mares lactants, ja que necessiten de l'ajuda i implicació dels professionals i del seu entorn per poder compaginar la lactància amb la vida laboral. Més del 90 % de les dones són mares lactants quan surten de l'hospital, però amb el temps el nombre baixa considerablement, a causa dels problemes que tenen per treballar i alletar al mateix temps.

[Font: Conselleria de Salut. 28/10/2015]

[Foto: Conselleria de Salut]