Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Convenis entre la Conselleria de Salut i els consells insulars sobre drogodependències

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

A proposta de la Conselleria de Salut, el Consell de Govern ha autoritzat el conveni de col·laboració entre la Conselleria de Salut i els consells insulars de Mallorca, Menorca i Formentera per a l'atenció de les drogodependències, per valor d'1.278.938 €.

La Conselleria de Salut té entre les seves prioritats l'impuls de les accions que s'inclouen en les àrees de prevenció del consum de drogues i d'altres addiccions i l'assistència a les persones amb aquesta problemàtica, i vol donar suport a les corporacions locals en la creació i el desenvolupament de les estructures necessàries per prestar un servei adequat als ciutadans.

En concret, la Conselleria de Salut autoritzarà la despesa del conveni de col·laboració amb el Consell de Mallorca per a l'atenció de les drogodependències per una quantia màxima d'1.151.162 €. Les accions que integren el conveni són les següents:

  • Preparació i subministrament de metadona a les persones usuàries als centres de salut, als centres d'atenció de les drogodependències i a les farmàcies de Mallorca.
  • Programa de formació per a professionals.
  • Tallers d'inserció dirigits a persones usuàries dels centres d'atenció a les drogodependències (CAD).
  • Programa d'atenció i tractament ambulatori: cobertura d'assistència ambulatòria de les drogodependències i d'altres addiccions a Mallorca mitjançant deu CAD.
  • Recursos complementaris: centre de contenció Andana; centre de dia Arrels; Programa base (Comunitat Terapèutica Ses Sitjoles); programa "Just a temps"; programa "Ciberjove"; programa "Centre de dia Projecte Jove"; programa d'intervenció familiar; i Comunitat Itaca.
  • Servei d'assistència en règim de comunitat terapèutica Casa Oberta, per al tractament de drogues de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Pel que fa al conveni amb el Consell Insular de Menorca, la Conselleria de Salut es compromet a fer una aportació de 123.168 € per finançar els programes i les accions d'atenció i prevenció de les drogodependències.

Amb relació al conveni amb el Consell Insular de Formentera, la Conselleria de Salut es compromet a fer una aportació de 4.608 € per finançar aquests programes.

[Font: Conselleria de Salut. 20/11/2015]

[Foto: Josué Goge / Drogas / CC-by-sa-3.0 de]