Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Els centres de salut inicien la vacunació de la varicel·la als infants de 15 mesos

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els centres de salut de les Illes Balears han iniciat la vacunació de la varicel·la als infants que compleixen 15 mesos. Aquest nou calendari de vacunació infantil per al 2016, establert per a la població pediàtrica, inclou dues noves vacunes: la de la varicel·la i la del pneumococ.

La consellera de Salut, Patricia Gómez, acompanyada per la directora general de Salut Pública i Participació, Maria Ramos, ha seguit l'inici de la vacunació de la varicel·la als infants amb cita prèvia amb el seu pediatre al Centre de Salut de Son Ferriol.

Gómez s'ha mostrat especialment satisfeta per la inclusió en el calendari de vacunació infantil de les vacunes de la varicel·la i contra el pneumococ, la qual cosa suposarà a les famílies un estalvi aproximat de 400 euros en la protecció de cada infant.

La consellera de Salut ha detallat que per al 2016 s'ha previst la compra de 8.300 dosis de la vacuna de la varicel·la per als nadons de 15 mesos —6.500 a Mallorca, 600 a Menorca i 1.200 a les Pitiüses— i de 16.800 dosis de la vacuna del pneumococ per als nadons de 2 i 4 mesos —13.000 a Mallorca, 1.200 a Menorca i 2.600 a les Pitiüses.

La vacunació de la varicel·la preveu en el calendari infantil de les Illes Balears dues dosis: la primera dosi, als 15 mesos, i una segona vacunació als infants de 3 anys. Així, es modifica l'edat de vacunació d'aquesta malaltia, que afectarà tots els infants nascuts a partir de l'1 de gener de 2015. Els nins i nines nascuts amb anterioritat a aquesta data mantindran la vacunació de la varicel·la a 12 anys, sempre que no hagin patit la malaltia.

Per la seva banda, la vacunació del pneumococ, l'inici de la qual es preveu per a abans de l'estiu, es duu a terme en tres dosis: la primera, als 2 mesos d'edat; la segona, als 4 mesos, i la tercera dosi, als 12 mesos.

[Font: Conselleria de Salut. 01/04/2016]

[Fotos: Conselleria de Salut]

*02/04/2016 Ciutat.es - Los centros de Salud de Balears inician la vacunación de la varicela.