Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Sol·licitud urgent de donació de sang a Son Espases

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Davant la situació crítica de manca de sang, especialment dels grups sanguinis O- i O+, la Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears fa una crida a la població perquè vagi a donar sang amb la màxima urgència per garantir que les reserves siguin suficients per atendre els hospitals de les Illes Balears.

Demà, dijous, 7 d'abril de 2016, es durà a terme una campanya extraordinària de donació de sang a Son Espases, de 8.30 a 15.00 hores.

El punt de donació de sang s'ubicarà al Nivell 0, Mòdul F, de l'Hospital Universitari Son Espases.

Donar sang és molt fàcil

Qualsevol persona que tengui entre 18 i 65 anys i que gaudeixi de bona salut, pesi més de 50 quilograms i no estigui en dejú és candidata a donar sang. Entre donació i donació és necessari que hagin passat com a mínim 60 dies. Els homes poden donar sang 4 vegades en un any i les dones, 3.

Cada donació pot servir per transfondre tres persones

D’una donació de sang s’extreuen glòbuls vermells, plaquetes i plasma. Cadascun d’aquests components va destinat a un pacient o malalt diferent.

El destí de les donacions

Molt poca gent coneix l'ús que es dóna a les donacions de sang. Un 60,4 % de la sang donada va destinada a persones amb càncer i malalties sanguínies i a pacients amb determinats tipus d'anèmia; un 34,3 % és per a malalts operats, incloent-hi aquells amb afeccions cardíaques, i per a persones que han patit algun tipus de traumatisme, com els ocasionats en accidents de circulació. Un 2,4 % és per a les pacients d'Obstetrícia i Ginecologia i un 2,9 % per als nens.

Per a més informació podeu consultar aquest document.

[Font: Hospital Universitari Son Espases. 06/04/2016]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]