Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Estratègia de Seguretat i Salut Laboral 2016-2020

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La presidenta del Govern, Francina Armengol, acompanyada pel conseller de Treball, Iago Negueruela, ha presentat l'Estratègia de Seguretat i Salut Laboral 2016-2020, impulsada per la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria. Una Estratègia consensuada amb els agents econòmics i socials.

La finalitat més important d'aquesta Estratègia és disminuir els siniestres laborals i potenciar la prevenció per evitar els accidents de treball.

També s'ha reforçat la plantilla de tècnics de la Direcció General de Treball, Economia Social i Salut Laboral, per treballar amb aquest tema.

El lema de l'Estratègia de Seguretat i Salut Laboral és "La salut laboral és un dret; reduir la sinistralitat, una obligació". Enguany es posaran en marxa tres campanyes concretes en matèria de sobreesforços, construcció i agents químics perillosos.

Així mateix, es duran a terme altres actuacions de caràcter més transversal, com l'establiment de nous criteris d'anàlisi, tenint en compte variables com ara l'edat i la perspectiva de gènere, i de protocols per detectar casos de d'assetjament psicològic (mobbing) i assetjament sexual a l'àmbit laboral.

[Font: Presidència de Govern. 07/04/2016 ]

[Foto: Presidència de Govern]

Notícies relacionades a Infosalut
* 17/12/2015 - Propera Estratègia per a la Salut i Seguretat Laboral 2016-2020.