Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Transferència de 262.183,17 euros a Balears per a la lluita contra les drogues

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Delegació del Govern per al Pla Nacional sobre Drogues ha organitzat la Conferència Sectorial del Pla Nacional sobre Drogues, celebrada en el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat. Hi han estat presents, entre altres, la secretària d'Estat de Serveis Socials i Igualtat, Susana Cambrer, que ha presidit l'acte, i el Delegat del Govern per al Pla Nacional sobre Drogues, Francisco Babín.

A més de la distribució de crèdits a les Comunitats Autònomes, s'ha abordat un informe sobre l'estat d'execució del Pla d'Acció 2013-2016 que desenvolupa l'actual Estratègia Nacional sobre Drogues. Babín també ha comunicat que la nova Estratègia de Drogues 2017-2024 estarà vigent a partir del 2017.

Pressupost de 2016 per a Balears

El pressupost destinat a Balears per al 2016 ascendeix a 262.183,17 euros.

Enquestes

En l'anàlisi de les enquestes d'ESTUDES 2014-2015, s'ha percebut una reducció, tant en la percepció de disponibilitat com en el consum, de gairebé totes les drogues.

Així mateix, s'ha informat de l'estat dels treballs sobre la propera Enquesta sobre Alcohol i Drogues a Espanya (EDADES 2015-2016), en la qual s'han introduït noves preguntes.

També s'està preparant la realització de la tercera edició de l'Enquesta sobre Salut i consum de Drogues als interns en Institucions Penitenciàries (ESDIP 2016).

Sistema espanyol d'alerta primerenca

S'han presentat les activitats del Sistema espanyol d'Alerta Primerenca (SEAT), relacionades amb la detecció de noves substàncies amb potencial addictiu.

A més, s'ha informat de l'activitat de la Plataforma BIDA (Biblioteca Iberoamericana de Drogues i Addiccions), en el marc del Projecte de la Unió Europea COPOLAD, una plataforma que garanteix als països participants l'accés d'ús a un catàleg de documents amb la finalitat de planificar polítiques associades a la reducció del consum de drogues.

[Font: Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat. 14/04/2016]

[Foto: Josué Goge / Drogas / CC-by-sa-3.0 de]