Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Celebrat el Dia Mundial de la Donació de Llet Materna

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Banc de Llet Materna de la Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears ha organitzat al parc de Ses Estacions enfront del parc infantil, una "trobada" amb les mares donants en aquest últim any, com a agraïment per la seva solidaritat i contribució al sistema sanitari balear amb motiu del Dia Mundial de Donació de Llet Materna.

En aquesta trobada han estat presents la directora general de Salut Pública i participació i gerent de la Fundació Banc de Sang i Teixits dels Illes Balears, Maria Ramos Montserrat, el director del Banc de Teixits, Antoni Gayà, i la presidenta de l'Associació Balear d'Alletament Matern, Joana Maria Moll, els quals també han reconegut la tasca d'aquestes mares.

El 2001 es va crear el Banc de Llet Materna a Balears, el primer Banc creat a Espanya. El 2005 es va signar el primer acord per crear una xarxa internacional de Bancs de Llet Materna.

Un banc de llet materna és el lloc on es conserva i distribueix aquesta llet, oferida de manera altruista per les mares que, una vegada superades les anàlisis prèvies a la donació i després d'haver alimentat als seus bebès, produeixen més quantitat de llets per donar-la als nounats prematurs i també als que per raons mèdiques necessiten augmentar les seves defenses.

És condició indispensable que no hagin transcorregut 6 mesos des de la data del part.

Segons els últims protocols mèdics i com a xifra aproximada, un nounat de molt baix pes (menys d'1 quilo) necessita dos litres de llet materna per setmana per a la seva correcta alimentació. El 2015, 85 mares van donar 329,72 litres de llet.

Les mares interessades a ser donants poden contactar amb el Banc de Llet Materna de la Fundació Banc de Sang i Teixits.

Una vegada que la llet está en el Banc de Llet Materna, s'analitza, es pasteuritza i es congela fins a la seva utilització. Posteriorment, es distribueix a les unitats de nounats dels hospitals.

[Font: Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears. 19/05/2016]

[Foto: Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears]