Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

S'intensificaran els esforços per prevenir el consum d’alcohol per part dels menors

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Plataforma per a un Oci de Qualitat de les Illes Balears (POQIB) constata la necessitat d'intensificar els esforços per prevenir el consum d'alcohol per part dels menors, sobretot mitjançant tasques de formació i conscienciació de joves i adults, i la col·laboració activa d'entitats municipals i forces de seguretat.

En aquest sentit s'han expressat, durant el ple ordinari celebrat el 25 d'abril de 2017, diferents membres de la plataforma. Aquesta és una eina de participació activa que agrupa representants de les administracions, la indústria i diverses organitzacions de la societat civil amb la finalitat de desenvolupar estratègies comunes i consensuades per establir de manera efectiva mesures per a la prevenció dels riscs associats a l'oci recreatiu.

Durant la reunió, els representants dels grups de treball —Administració, societat civil i indústria— han pogut informar sobre les tasques desenvolupades des de l'anterior trobada. Així mateix, la Direcció General de Salut Pública i Participació ha explicat la situació administrativa del decret que regularà la POQIB, que ja ha superat la fase d'al·legacions, i ha avançat la intenció d'impulsar una nova llei autonòmica d'addiccions, la qual, entre d'altres, inclourà les "no químiques".

Igualment, la directora general de Salut Pública i Participació, Maria Ramos, ha informat que l'Institut Europeu d'Estudis en Prevenció (IREFREA) s'encarregarà durant el període 2017-2018 de la dinamització de la POQIB.

L'IREFREA, que s'ha adjudicat el concurs convocat per la Direcció General, és una entitat que es dedica a la investigació i a la implementació i avaluació de programes de prevenció amb una àmplia experiència en la matèria. Pel que fa a la plataforma, ha de coordinar les activitats per a la mobilització, sensibilització i participació dels representants de la societat civil —indústria, entitats i associacions— i ha de fer el seguiment de les accions acordades.

[Font: Conselleria de Salut. Direcció General de Salut Pública i Participació. 25/04/2017]

[Foto: Conselleria de Salut]