Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Salut ha format 1.200 professionals per ajudar els fumadors a deixar el tabac

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Conselleria de Salut vol donar un nou impuls a l'estratègia per lluitar contra el tabaquisme, addicció que, segons el Registre de Càncer de Mallorca, cada any causa devers mil casos nous de la malaltia i 700 morts. Així ho va manifestar la consellera de Salut, Patricia Gómez, que va visitar la taula informativa que la Direcció General de Salut Pública i Participació va instal·lar a la Rambla per oferir informació sobre les conseqüències negatives del consum de tabac i sobre els recursos que hi ha a disposició de la ciutadania per ajudar-la a deixar de fumar.

Gómez va destacar que des de 2016 s'ha reprès el programa de deshabituació tabàquica i s'ha fet una feina molt important i participativa per actualitzar les guies d'intervenció individual i grupal. Així mateix, va recalcar que s'han format en tractament del tabaquisme 1.200 professionals d'Atenció Primària (metges, infermeres, pediatres, comares, fisioterapeutes, auxiliars infermeria, entre d'altres).

"Ens preocupa moltíssim la població jove, ja que es comença a fumar cada vegada més prest", va manifestar Gómez, qui va afegir que Salut Pública vol fer una campanya de vigilància "més proactiva" i "més estricta" en els establiments on no es pot fumar.

Per la seva banda, la directora general de Salut Pública i Participació, Maria Ramos, va recordar que "les dades de l'enquesta europea indiquen una prevalença de tabaquisme del 29 % en el cas dels homes i del 20 % en el cas de les dones; nosaltres enguany feim una enquesta de salut per disposar de dades de les Illes Balears, però no diferiran molt; és a dir, un de cada tres homes i una de cada cinc dones fumen". En aquest sentit, va indicar que encara queda "molta feina per fer".

Amb motiu del Dia Mundial sense Tabac, celebrat el 31 de maig, el Pla d'Addiccions i Drogodependències de les Illes Balears (PADIB) de la Direcció General de Salut Pública i Participació va instal·lar una taula informativa a la Rambla, en la qual hi van col·laborar també la Societat Balear de Medicina Familiar i Comunitària, el Col·legi Oficial d'Infermeria de les Illes Balears, l'Associació Balear d'Infermeria Comunitària i la Gerència d'Atenció Primària del Servei de Salut, mitjançant la realització de carboximetries i espirometries.

A la commemoració d'aquesta jornada, també s'hi van sumar els hospitals públics i pràcticament tots els centres de salut d'Atenció Primària de les illes, en els quals es van dur a terme accions de sensibilització durant tota la setmana dins les instal·lacions pròpies i també en centres educatius i mercats.

[Font: Conselleria de Salut. 31/05/2017]

[Foto: Conselleria de Salut]

Notícies relacionades a Infosalut
*31/01/2017 - Celebració del Dia Mundial sense Tabac.