Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Conveni entre l'AECOSAN i l'AEPap en l'àmbit de l'alimentació i l'activitat física

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

En el BOE núm. 90, de 13 d'abril de 2018, s'ha publicat la Resolució de la Secretaria General de Sanitat i Consum, per la qual es publica el Conveni entre l'Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició (AECOSAN) i l'Associació Espanyola de Pediatria d'Atenció Primària (AEPap), per al foment de l'alimentació saludable i l'activitat física en l'atenció primària.

Segons les dades de l'Observatori de la Nutrició i l'Estudi de l'Obesitat, a Espanya la prevalença de l'obesitat i del sedentarisme en l'etapa infantojuvenil és elevada. Tant l'obesitat com el sedentarisme són els principals factors de risc per a moltes malalties no transmissibles, com ara les cardiovasculars, la diabetis de tipus II i alguns càncers, fins al punt que l'excés de pes més les seves comorbilidats podria frenar la contínua millora en les expectatives de vida de les darreres dècades.

L'objecte d'aquest conveni és establir les bases generals de col·laboració entre l'AECOSAN i l'AEPap per impulsar i promoure línies d'acció conjuntes en l'àmbit de l'Atenció Primària de Salut (APS), un espai clau per a la intervenció, dirigides a fomentar la intervenció del pediatra d'atenció primària en la prevenció de l'obesitat i d'altres malalties relacionades, a través de la promoció d'una alimentació saludable i la pràctica regular d'activitat física en els nens, adolescents i les seves famílies.

Aquesta col·laboració i cooperació s'emmarcarà en la promoció i protecció de la salut, l'equitat i igualtat i uns altres determinants socials de salut en l'àmbit de l'Atenció Primària de Salut. Per això s'utilitzaran els sistemes d'informació disponibles i es promouran aquelles mesures informatives, divulgatives i formatives, basades en l'evidència científica, que es considerin necessàries per promoure el consell dels professionals de pediatria d'atenció primària.

El conveni tendrà una durada de dos anys.

[Font: BOE. Núm. 090. 13/04/2018]

[Foto: Infosalut]