Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Balears aspira a aconseguir el rècord Guinness en reanimació cardiopulmonar

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Conselleria de Salut, el Servei de Medicina de l’Esport del Consell de Mallorca, la Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB) i la Direcció General d’Emergències i Interior, entre altres entitats, celebraran el pròxim 19 de maig la I Jornada de Promoció de la Reanimació Cardiopulmonar (RCP) de les Illes Balears.

L’esdeveniment, que tendrà lloc al Velòdrom Palma Arena entre les 10.30 i les 14.00 hores del dia 19 de maig, pretén establir un nou rècord Guinness de reanimació cardiopulmonar, per a la qual cosa és necessari que més de 3.000 persones participin durant 5 minuts fent maniobres de RCP.

La jornada té com a lema «5 minuts per un cor» i s’emmarca dins les XXX Jornades de l’Esport Base, organitzades pel Consell de Mallorca.

L’objectiu de la diada és conscienciar de la importància que té tant la primera telefonada en cas d’urgència com la petició d’ajuda als equips d’emergència. A més, es pretén que els assistents aprenguin el protocol bàsic de la reanimació cardiopulmonar bàsica. Així ho han explicat la consellera de Salut, Patricia Gómez; el president de la Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB), Joan Carles Verd, i el cap del Servei de Medicina de l’Esport de la Direcció Insular d’Esports del Consell de Mallorca, Bartomeu Marí, en la presentació de la jornada als mitjans de comunicació a Can Campaner.

La supervivència en cas d’aturada cardiorespiratòria depèn de dos factors fonamentals: que l’esdeveniment sigui presenciat per algun testimoni i que es posi en funcionament la cadena de supervivència.

Rècord Guinness vol crear consciència del problema i convèncer de la importància de les maniobres de RCP en els primers cinc minuts. En aquest sentit, l’organització fa una crida a la població perquè 3.000 persones estableixin el rècord Guinness fent maniobres de reanimació cardiopulmonar durant 5 minuts, per a la qual cosa es comptarà amb 500 maniquins (adults, infants i lactants) i el suport dels tècnics, que ensenyaran a practicar una RCP de manera simultània.

La Conselleria de Salut ha habilitat un microlloc per inscriure’s a l’esdeveniment. Qualsevol persona o grup ja s’hi pot inscriure de forma gratuïta. Podeu fer la inscripció a través d'aquest enllaç.

Després de la sessió, s’oferirà als assistents un dinar cardiosaludable. A més, es podrà visitar una exposició de vehicles d’emergències.

L’atleta Chema Martínez participa en el repte

L’atleta Chema Martínez participarà en el repte per impulsar la cardioprotecció en espais públics, per a la qual cosa protagonitzarà una carrera solidària des de l’Ajuntament de Palma fins al Velòdrom Palma Arena, i farà el tret de sortida del que pretén ser el repte més gran de RCP realitzat a Espanya. La carrera es farà #enmenysde10minuts, el temps màxim que hauria de transcórrer des que es produeix una aturada cardiorespiratòria fins que s’aplica la desfibril·lació.

Més informació a l'Agenda d'Infosalut.

 Cartell i Programa.

[Font: Conselleria de Salut. 03/05/2018]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]

Què en diu la premsa
*19/05/2018 elmundo.es - Unas 900 personas realizan maniobras de Reanimación Cardiopulmonar y logran un récord.
*19/05/2018 canal4diario.com - Palma establece el récord de RCP.
*19/05/2018 arabalears.cat - Unes 900 persones aprenen a fer una reanimació alhora.
*08/05/2018 canal4diario.com - Balears quiere concienciar sobre la importancia de la Reanimación Cardiopulmonar a golpe de récord.
*04/05/2018 redaccionmedica.com - Así intenta España ser récord Guinness de reanimación cardiopulmonar (RCP).
*03/05/2018 gentedigital.es - Baleares aspira a conseguir el récord Guinness en reanimación cardiopulmonar.
*03/05/2018 arabalears.cat - Una reanimació cardiopulmonar de Guinness per conscienciar la població.

*19/04/2018 - Primera Jornada de Promoció de la RCP a Balears per aconseguir el Rècord Guinness.