Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera celebra el Dia Mundial del Rentat de Mans

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El passat dia 5 de maig es va celebrar el Dia Mundial del Rentat de Mans. L’Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera es va voler sumar en aquesta celebració amb una taula informativa adreçada a pacients i professionals.

La Unitat de Seguretat del Pacient (USP) va informar als usuaris i al personal sanitari de la importància de la higiene de mans com a pràctica segura i que redueix riscos en la seguretat del pacient.

Les infermeres Cristina Martín, responsable de la Unitat de Malalties Infeccioses, Amparo Gimeno, de la Unitat de Seguretat del Pacient, Ana Vila, infermera de Recursos Materials, i Lola Cabrera, del SUAP de Vila, van explicar als usuaris i als professionals sanitaris la importància d'una correcta higiene de mans només per entrar en una àrea hospitalària.

De fet les infeccions nosocomials, les que es contrauen dins dels hospitals, són amb microorganismes més resistents que les infeccions que es contreuen fora dels hospitals. Per aquest motiu des de la USP es vol recalcar "la importància que els pacients estiguin informats que una correcta higiene de mans, salva vides".

A la taula informativa hi havia diferents pòsters i fulletons, a més de vídeos, sobre el rentat de mans que van poder veure els pacients i professionals que es van acostar al punt d'informació de la Unitat de Seguretat del Pacient, ubicat a l'entrada de l'hospital en el edifici D.

En aquesta taula els professionals encarregats de difondre aquesta mesura de seguretat comptaven amb pots de solució hidroalcohòlica amb els quals es mostrava com realitzar una correcta higiene de mans.

L'Hospital Can Misses compta amb 400 punts amb solució hidroalcohòlica per al rentat de mans dirigits als usuaris i al personal sanitari. Aquests punts estan distribuïts per les àrees de consultes externes, hospitalització, àrea quirúrgica, radiologia, urgències i sales de part.

[Font: Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera. 04/05/2018]

[Foto: Àra de Salut d’Eivissa i Formentera]