Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

L'envàs trobat amb la inscripció sobre el virus de l'Ebola s'ha enviat al Centre Nacional de Microbiologia

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Conselleria de Salut ha informat que el pot de tipus clínic que recolliren els serveis d’emergències a Palma, amb una etiqueta escrita a mà amb la inscripció 'Filoviriade Ebola Virus Arn', s’ha enviat al Centre Nacional de Microbiologia de l’Institut de Salut Carlos III, perquè s'analitzi el seu contingut.

L’envàs, conservat des que va ser trobat amb una triple barrera de seguretat a una temperatura de -80 graus centígrads i custodiat pel Departament de Microbiologia de l’Hospital Universitari Son Espases, ha estat transportat en un avió ambulància i s’han aplicat tots els protocols de seguretat necessaris davant un trasllat d’aquestes característiques.

El pot s’ha lliurat als serveis d’emergències de Madrid, que l’han transportat als laboratoris de l’Institut de Salut Carlos III. El Centre Nacional de Microbiologia n'ha fet l’anàlisi i s'estima que emetrà en breu el resultat definitiu de l’analítica.

Cal recordar que el servei d’emergències de l’112 va activar el dia 25 de maig el protocol de seguretat després de la telefonada d’una veïna que havia trobat l’envàs al portal d’un immoble de Palma i demanava assistència policial immediata. Es van desplaçar fins a l’edifici agents de la policia i un equip especialitzat del 061 per intervenir en aquest tipus de situacions.

Els professionals del 061, dotats d’equips de protecció específics, retiraren l’envàs i el traslladaren a Son Espases amb els dispositius de seguretat específics per a aquests casos. Després es va desinfectar la zona tal com estableix el protocol.

Totes les tasques es van dur a terme en coordinació amb els serveis d’emergències del 061 i de l’112, el Servei de Salut de les Illes Balears, l’Hospital Universitari Son Espases, la Direcció General de Salut Pública i el Ministeri de Sanitat, al qual està adscrit l’Institut de Salut Carlos III.

Les autoritats sanitàries treballen en estricta coordinació i amb uns protocols perfectament definits per actuar amb total seguretat i descartar qualsevol risc per a la població.

El dissabte, dia 26 de maig, la Conselleria de Salut i el Ministeri de Sanitat van coordinar el dispositiu per al trasllat de la mostra.

[Font: Conselleria de Salut. 26/05/2018]

[Foto: CDC Global / Ebola virus / CC-by-sa-2.0 ]

Què en diu la premsa
*27/05/2018 mallorcadiario.com - El Centro Nacional de Microbiología analiza el bote clínico con la etiqueta de 'ébola' hallado en Palma.
*27/05/2018 diariodemallorca.es - El bote etiquetado como ébola hallado en Palma llega a Madrid para ser analizado.
*27/05/2018 canal4diario.com - Trasladan el bote clínico con la etiqueta del ébola al Centro Nacional de Microbiología para su análisis.
*26/05/2018 mallorcadiario.com - Sanidad traslada a Madrid para su análisis el bote encontrado que podría contener ébola.
*26/05/2018 mallorcaconfidencial.com - Un avión ambulancia transportará el envase con la etiqueta ébola a Madrid.