Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Balears celebra el Dia Mundial del Donant de Sang amb diversos actes

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El 14 de juny les Illes Balears celebren el Dia Mundial del Donant de Sang, un dia establert per l'Organització Mundial de la Salut (OMS) per agrair als donants la seva generositat i conscienciar a la població de la necessitat de donar sang de forma regular.

La Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears (FBSTIB) ha adaptat el tema de la campanya a la realitat balear per destacar la solidaritat dels donants de les illes. Per això, ha utilitzat la consigna “Gràcies pels 120.000 somriures de l'últim any”.

Amb les plaquetes, glòbuls vermells i plasma que s'extreuen en cada donació de sang s'aconsegueix salvar la vida de tres persones. L'any passat les Illes Balears van aconseguir gairebé 40.000 donacions de sang gràcies a la solidaritat de solament el 2 % de la població balear.

El lema utilitzat per l'OMS a nivell internacional, “Dona't als altres. Dona sang. Comparteix vida”, pretén remarcar que la donació de sang és un acte solidari i destacar valors fonamentals relacionats amb la donació com l'altruisme, el respecte, l'empatia i la generositat.

Esdeveniments destacats

La FBSTIB, en col·laboració amb la Conselleria de Salut i les associacions de voluntaris, organitza 27 campanyes aquesta setmana. Avui, dijous 14 de juny, se celebraran diversos actes a totes les illes. Entre els quals volem destacar la jornada intensiva de donació de sang de més de deu hores que tendrà lloc a l'Hospital Universitari Son Espases.

A més, a Palma, es farà un acte destacat per agrair als donants la seva generositat i solidaritat. De 10 a 21 h, a la Plaça d’Espanya, hi haurà dos busos de la donació i es duran a terme diferents activitats, com ara tallers, rocòdrom facilitat pel Consell de Mallorca, degustacions gastronòmiques a càrrec de Chefs(in), actuacions de street dance protagonitzades pels grups Same Soul i Little Champs i moltes sorpreses més.

Com a acte final de la celebració del Dia Mundial del Donant de Sang, la FBSTIB i l'Ajuntament d’Alcúdia han organitzat una Festa Solidària de la Donació de Sang en el municipi. El dissabte 16 de juny, la Plaça Carlos V acollirà múltiples activitats per a tota la família amb l'objectiu d'acostar la donació de sang a la població.

[Fonts: Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears. 11/06/2018 - Conselleria de Salut. 13/06/2018]

[Foto: FBSTIB]

Notícies relacionades a Infosalut
*18/06/2018 - Gairebé 400 persones es van acostar a donar sang amb motiu del Dia Mundial del Donant de Sang.