Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

127.488 euros per a l’atenció a les drogodependències i altres addiccions a Eivissa

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Conselleria de Salut aportarà 127.488 euros per a l’atenció a les drogodependències i altres addiccions a Eivissa, gràcies al conveni de col·laboració amb el Consell Insular d’Eivissa que ha autoritzat el Consell de Govern.

La firma de l’acord, que dona continuïtat a la tasca mantinguda fins ara, té per objectiu sumar esforços i promoure la planificació integral i la coordinació entre diferents institucions per tal d’aconseguir resultats efectius en la lluita contra les drogodependències i altres addiccions.

Concretament, la finalitat d’aquest conveni és la col·laboració en el desenvolupament d’accions en relació amb l’atenció, el tractament ambulatori i residencial a les persones amb problemes de drogodependències i altres addiccions, i la coordinació per al desenvolupament de programes de prevenció de drogodependències i altres addiccions, des de l’1 de gener al 31 de desembre de 2018.

Les accions que integren el tractament ambulatori i residencial són les següents:

  • La prescripció de metadona als usuaris amb dependència d’opiacis per part dels metges de les unitats de conductes addictives (UCA).
  • El programa de formació per a professionals.
  • El programa d’atenció i tractament ambulatori: cobertura d’assistència ambulatòria a les drogodependències i altres addiccions a través d’un equip professional que dona cobertura a la unitat de conductes addictives.
  • Els recursos complementaris: centre de contenció Andana; centre de dia Arrels; Programa base (comunitat terapèutica Ses Sitjoles); programa “Just a temps”; programa “Ciberjove”; programa “Centre de dia Projecte Jove”; programa d’intervenció familiar i Comunitat Itaca.

[Font: Conselleria de Salut. 09/11/2018]

[Foto: Josué Goge / Drogas / CC-by-sa-3.0 de ]