Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

La Direcció General de Salut Pública, l’IdISBa i el Centre UNESCO de Mallorca presenten el llibre Salut i dieta mediterrània

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

7266Promoure l’adhesió de la població a la dieta mediterrània és l’objectiu del llibre Salut i dieta mediterrània, editat per la Direcció General de Salut Pública i Participació de la Conselleria de Salut i elaborat conjuntament pel Servei de Promoció de la Salut, un col·lectiu de cuiners de les Illes Balears, l’equip d’investigació Predimed de l’Institut d’Investigació Sanitària Illes Balears, i el Centre UNESCO de Mallorca.

L’edició d’aquest llibre és una acció que s’emmarca dins l'Estratègia d’alimentació saludable i vida activa. Se n’han imprès 1.500 exemplars (la meitat en castellà i l’altra meitat en català), que es distribuiran entre els centres de salut, les cuines dels hospitals i les biblioteques públiques, entre d’altres. També s’oferirà a les associacions de pacients. Així mateix, l’obra estarà penjada a la web de l’Estratègia i tant el llibre com les receptes per separat es podran descarregar de manera gratuïta.

Així ho van explicar, durant la presentació de l’obra, la directora general de Salut Pública i Participació, María Ramos, que s’ha referit a la responsabilitat que té l’Administració de posar a l’abast de la població totes les eines i estratègies que puguin ajudar a seguir la dieta mediterrània; el representant del Centre UNESCO de Mallorca, Oscar Pipkin, qui ha parlat de la dieta mediterrània com a patrimoni de la humanitat, i el director científic de l’IdISBa, Miquel Fiol, que s’ha referit als beneficis per a la salut que suposa seguir aquest patró d’alimentació.

En la presentació, que ha tengut lloc a la sala d’actes del Mercat de Pere Garau, han participat també alguns dels cuiners i cuineres que han col·laborat en l’elaboració del llibre amb les seves receptes — Maria Solivellas, Marga Coll, Rafel Perelló, Pau Navarro, Antoni Pinya, José Maria Calonge i Jaume Oliver— els quals han donat consells per incorporar la dieta mediterrània a la cuina diària.

El llibre està dividit en una primera part en la qual s’expliquen les qualitats i els beneficis de diversos aliments i les quantitats de consum recomanades, i una segona part que recull 38 receptes de cuiners mallorquins ordenades per temporada.

La directora general Maria Ramos ha agraït també la col·laboració a l’Escola d’Hoteleria i al Col·legi Oficial de Dietistes-Nutricionistes de les Illes Balears.

[Font: Conselleria de Salut. 4/12/2018]

[Foto: Conselleria de Salut]