Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Unes 15.000 persones de Balears pateixen una discapacitat intel·lectual unida a un trastorn de salut mental

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

A les Illes Balears devers 30.000 persones pateixen discapacitat intel·lectual i la meitat -unes 15.000- tenen, a més, un trastorn de salut mental”, va explicar la consellera de Salut, Patricia Gómez, qui va afegir que el 75 % d’aquestes persones no estan diagnosticades, d’aquí la importància d’avançar en el diagnòstic precoç per poder oferir l’atenció adequada des de tots els àmbits. Gómez i la consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, van inaugurar el passat dia 14 la I Jornada de Salut Mental i Discapacitat Intel·lectual de les Illes Balears, que ha organitzat el Servei de Salut en col·laboració amb la Fundació Amadip-Esment.

Gómez destacó la feina que desenvolupa l’Oficina de Salut Mental de les Illes Balears, dins el marc del Pla Estratègic 2016-2022, que té per objecte donar resposta a les necessitats que han expressat els professionals, els gestors dels serveis sanitaris, les associacions de pacients i familiars, i la ciutadania en general.

Així mateix, la consellera de Salut es va referir als objectius del Pla de Salut Mental i va destacar l’impuls a l’equitat assistencial en tots els sectors de les Illes; la reorganització de recursos, unitats i serveis ja existents per adaptar-los a les necessitats detectades i als nous reptes; l’increment de la participació, amb nous espais de coordinació; la millora de l'atenció per arribar a més patologies fins ara menys tractades del que és necessari i la creació de l’Observatori del Suïcidi.

Per part seva, la consellera Fina Santiago, va destacar, entre altres coses, que “ja tenim una xarxa pública de centres ocupacionals, servei d’habitatge i acompanyament”. Ara, va indicar, es pot aprofundir en la qualitat i l’especificitat dels serveis.

[Font: Conselleria de Salut. 14/12/2018]

[Foto: Conselleria de Salut]

Què en diu la premsa
*14/12/2018 diariodemallorca.es - Unos 30.000 isleños sufren discapacidad intelectual.
*
14/12/2018 arabalears.cat - Unes 15.000 persones amb discapacitat intel·lectual pateixen, a més, un trastorn mental.
*
14/12/2018 canal4diario.com - Unas 15.000 personas de Baleares sufren una discapacidad intelectual unida a un trastorno de salud mental.
*
14/12/2018 noticiasmallorca.es - Unas 15.000 personas de Balears sufren una discapacidad intelectual unida a un trastorno de salud mental.
*
14/12/2018 dbalears.cat - Unes 15.000 persones de les Balears pateixen una discapacitat intel·lectual unida a un trastorn de salut mental.