Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

El Centre de Salut de Vila celebra Màster Xef Júnior en versió saludable

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

7281El Centre de Salut de l'avinguda de 8 d'agost va impartir, el dia 17 de desembre, un Taller de Nutrició Saludable per a infants inspirat en el concurs televisiu Màster Xef Júnior.

Prop de 20 nins i nines amb edats compreses entre 5 i 12 anys varen assistir al curs en el qual varen preparar dos plats saludables i els varen exposar al judici del jurat format per la infermera Mila Oliva, Irene Fuster, usuària del centre, i Pablo de Frutos, responsable de Comunicació de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera.

Estela Terrer, infermera i impulsora d'aquesta iniciativa, al costat de Marcos Navarro, infermer de pediatria, Ana Díaz, fisioterapeuta, Cristina López, infermera, i Sonia Lacosta, metge de família, professionals del Centre de Vila varen impartit, abans de la celebració del concurs de cuina, una dinàmica xerrada en la qual es va demostrar als infants la quantitat de sucre present en els refrescos i sucs envasats, a més d'explicar-los amb jocs la piràmide nutricional.

Abans de l'elaboració dels plats, els infants varen assistir a la preparació i a l'explicació per part de Estela Terrer d'unes “llepolies saludables”, fetes amb fruites fresques, que al final del taller ha repartit entre tots.

L'objectiu d'aquesta iniciativa és introduir en els més petits l'alimentació saludable de manera lúdica i participativa.

Els organitzadors varen repartir els infants en 3 grups i abillats amb davantals i gorres de cuina es varen enfrontar a la preparació d'una broqueta de fruites i una imaginativa crep. El jurat, després de provar i avaluar la presentació de tots els plats, va triar el treball realitzat pel grup C. Les guanyadores, Martina, Lucía, Irena, Alba, Manu, Chloe i Nora, varen rebre una cullera de fusta com a premi.

Per a l'organitzadora Estela Terrer “es tracta d'introduir l'alimentació saludable en forma de joc en els infants i per a això ens sembla interessant utilitzar referents televisius coneguts per a tots. També serveix per a que els pares i mares comprovin que a través del joc és més senzill passar d'un dolç industrial a una broqueta de fruites, sobretot si se senten protagonistes i són ells els cuiners”.

Per a la infermera Cristina López “hem ofert aquesta experiència pilot però, després del resultat, segur que ampliam aquest taller i podem arribar així a més nins i nines".

[Font: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera. 17/12/2018]

[Foto: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera]