Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Abordar la salut des de la perspectiva de gènere

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social en funcions, María Luisa Carcedo, va convidar, durant la inauguració de la “11a edició del Diploma de Salut Pública i Gènere”, a treballar en l'abordatge de la salut des de la perspectiva de gènere per a evitar desigualtat.

A més, la ministra, va subratllar que s'ha de treballar en “accions específiques per a acompanyar a les dones en la promoció de la seva salut amb informació sanitària i educativa de qualitat”. I, va destacar la importància de “generar un major coneixement científic sobre patologies específiques que només sofreixen les dones, com l'endometriosi, o aquelles en què la prevalença és molt més elevada, com per exemple els trastorns alimentaris, les malalties autoinmunes, etc.”.

També va convidar a reflexionar sobre com optimitzar tant l'educació per a la salut com la qualitat de l'assistència en el conjunt del SNS.

Perspectiva de gènere i salut

Existeixen alguns indicadors al nostre país que posen de manifest el gènere com a factor determinant en l'àmbit de la salut. Les dones viuen més anys que els homes, però ho fan amb pitjor salut.

En aquesta línia, i segons l'Enquesta Nacional de Salut de 2017, el percentatge de dones que perceben el seu estat de salut com a bo és menor que en homes.

En quant la població LGTBI, la ministra s'ha referit al fet que existeixen poques dades científiques sobre l'estat de salut i la qualitat de vida d'aquesta població, encara que en aquesta edició del Diploma de Salut Pública i Gènere, s'ha detectat un augment en la conscienciació de la relació entre gènere i salut i també un inici que la salut de les dones es veu com una salut diferent.

[Font: Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social. 16/09/2019]

[Foto: Infosalut / Gent passejant / CC BY-NC-SA 4.0]