Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

La jornada «Cambreres de pis i salut» analitza els problemes de salut que pateix aquest col·lectiu

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Escola d'Hoteleria de les Illes Balears (EHIB) acull avui, dimecres 23 d'octubre la Jornada, «Cambreres de pis i salut», en el marc del projecte d’investigació «Cambreres de pis i salut».

La jornada tendrà lloc a l’Escola d'Hoteleria de les Illes Balears (EHIB), on al matí el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, i la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, oferiran una roda de premsa.

A continuació, de 13 a 15 hores, es durà a terme el taller «Cambreres de pis i baixes laborals: perspectives dels serveis implicats», en què metges de diversos serveis (atenció primària, inspecció, salut laboral, mútues professionals, entre d’altres) i un jutge oferiran la seva perspectiva i experiència sobre el procés d’incapacitat laboral en el col·lectiu de les cambreres de pis. S’obrirà un espai de debat amb els assistents amb la finalitat d’avaluar possibles millores en aquests processos. Aquesta activitat s’adreça a metges i altres professionals que intervenen en el procés d’incapacitat laboral.

De 16 a 19 hores, a l’auditori de l’EHIB, el director general del Servei de Salut, Juli Fuster, farà la presentació de la jornada, la qual és oberta a tot el públic. Es presentarà el projecte d’investigació «Cambreres de pis i salut» i els resultats de l’estudi qualitatiu sobre les experiències i opinions de cambreres de pis de les Illes Balears relatives a la seva feina i als problemes de salut relacionats. Es presentaran també els resultats de l’estudi fet a més de 1.000 cambreres de pis de les Balears sobre l’exposició a riscs laborals, els seus problemes de salut i els tractaments seguits. Llavors, s’exposarà el programa d’intervenció que es durà a terme des d’atenció primària i que té per objectiu millorar la qualitat de vida de les cambreres de pis, a través de la millora de la dieta, de l’activitat física i l’afrontament de l’estrès. Es durà a terme en 30 centres de salut de les quatre illes i està previst posar-lo en marxa el gener de 2020.

Finalment, hi haurà la conferència de cloenda «Condicions d'ocupació i salut: per què les desigualtats son la nostra pitjor epidèmia?», a càrrec del Dr. Joan Benach, catedràtic de la Universitat Pompeu Fabra i director del Grup de Recerca en Desigualtats en Salut - Employment Conditions Network.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 22/10/2019

[Foto: Infosalut / Carro de neteja / CC BY-NC-SA 4.0]

Què en diu la premsa
*20/10/2019 noticiasmallorca.es - La jornada «Camareras de piso y salud» analizarà este miércoles los problemas de salud que sufre este colectivo.

Notícies relacionades