Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Son Llàtzer va commemorar el Dia Internacional de la Radiologia

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Radiologia de l’Hospital Universitari Son Llàtzer es va sumar a la celebració del Dia Internacional de la Radiologia, que es commemora el 8 de novembre, una iniciativa que recorda el descobriment dels raigs X l’any 1895.

«El Dia Internacional de la Radiologia és un esdeveniment anual que se celebra amb l’objectiu de donar a conèixer de quina manera la radiologia contribueix a la cura de les persones i el paper que els professionals de la radiologia tenim en el procés assistencial», va explicar la responsable del Servei de Radiologia, la Dra. Carmen Martínez.

Per a enguany es va triar la imatge de l’esport com el tema principal del dia, amb l’objectiu de destacar el paper que els professionals de la imatge radiològica tenen en la detecció, el diagnòstic i el tractament de les lesions musculoesquelètiques dels esportistes.

Per això, els professionals del Servei van organitzar diferents iniciatives per donar visibilitat a l’especialitat i al paper que té en la detecció de lesions esportives. Van muntar una taula informativa al vestíbul de Consultes Externes, on es van entregar fullets informatius i es van respondre les preguntes que els usuaris han plantejat. Devora la taula es va disposar un ecògraf per fer ecografies a les persones que en demanassin.

«L’Hospital Universitari Son Llàtzer és un dels centres de referència en intervencionisme musculoesquelètic —infiltracions guiades per ecografia per tractar lesions— de tot l’estat, i per això molts de residents i especialistes en radiologia d’hospitals de tot Espanya acudeixen al nostre Servei per completar la formació en aquests procediments», va explicar la Dra. Martínez.

Servei de Radiologia

El Servei de Radiologia compta amb aproximadament un centenar de professionals, entre professionals mèdics i d’infermeria, tècnics de diagnòstic per la imatge, auxiliars d’infermeria, zeladors i personal administratiu. En els darrers quatre anys ha experimentat una important evolució, tant per la incorporació de nou equipament com per la reorganització dels processos, cosa que ha derivat en la millora de la qualitat de l’assistència que es presta als pacients del Sector Sanitari de Migjorn i en l’optimització dels recursos del Servei.

Cal destacar la renovació d’onze dels quinze equips; a més, en breu es renovarà la sala d’intervencionisme vascular. Així mateix, s’han renovat l’equip de raigs X de l’Hospital Joan March i les estacions de diagnòstic des d’on el radiòleg informa, que permeten més resolució i més rapidesa.

Gràcies a tot això ha estat possible incrementar la cartera de serveis de radiologia amb la ressonància cardíaca, la mamografia amb contrast i la tomosíntesi de mama, cosa que ha permès reduir el nombre de derivacions a altres centres sanitaris i un important estalvi econòmic.

A més, gràcies a la implicació dels professionals del Servei i la col·laboració amb altres serveis de Son Llàtzer ha estat possible fer ressonàncies cardíaques i tomografies computades coronàries en col·laboració amb el Servei de Cardiologia; des que es va posar en marxa, a final de 2017, s'han fet unes 200 proves d'aquest tipus. D’altra banda, es varen fer gairebé 107.000 proves de radiologia simple, més de 16.600 tomografies computades helicoidals, gairebé 3.600 proves d’intervencionisme vasculars, 23.400 ecografies, 11.000 mamografies i més de 7.200 ressonàncies magnètiques.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 08/11/2019]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]

Què en diu la premsa
*08/11/2019 noticiasmallorca.es - El Hospital Universitario Son Llàtzer conmemorará el Día Internacional de la Radiología.