Categories: Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Formació continuada

Son Espases acull un curs internacional sobre malalties relacionades amb el maluc en els pacients pediàtrics

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’Hospital Universitari Son Espases ha acollit, un curs internacional de la Societat Europea d’Ortopèdia Pediàtrica (EPOS) centrat en les patologies associades al maluc que afecten els pacients pediàtrics. Es calcula que aproximadament l’1% dels infants presenta anomalies en la formació del maluc. En aquest sentit, la cirurgia ortopèdica pot ser vital per garantir el millor desenvolupament possible per a un pacient pediàtric després d’una intervenció quirúrgica. El Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia Infantil realitza una trentena d’operacions del maluc.

Una quarantena de cirurgians ortopèdics d’arreu del món han presentat les tècniques quirúrgiques més innovadores per operar infants d’aquest tipus de patologies. Durant el Curs, s'han combinat sessions de caràcter teòric amb tallers pràctics, que s'han dut a terme als laboratoris de la Facultat de Medicina de la UIB, en els quals els professionals han posat a prova els coneixements adquirits.

La Sociedad Europea d’Ortopèdia Pediàtrica (EPOS) es va fundar l’any 1981 a París i agrupa més de 500 cirurgians. El seu objectiu és millorar la qualitat de vida dels infants amb problemes ortopèdics i formar professionals d’aquesta especialitat.

Un referent mundial

El Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia Infantil de Son Espases és un dels tres que hi ha a Espanya, juntament amb el de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona i el de l’Hospital Infantil Universitari Niño Jesús de Madrid. Els vuit professionals que hi fan feina realitzen anualment 850 intervencions quirúrgiques i atenen devers 15.000 consultes externes. És considerat com un dels serveis referents i capdavanters d’arreu del món.

L’objectiu del Servei, encapçalat pel seu cap, el Dr. Ignaci Sanpera, és convertir Son Espases i la ciutat de Palma en referència en la formació d’especialistes en les darreres tècniques quirúrgiques de cirurgia ortopèdica infantil.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 23/01/2020]

[Foto: Conselleria Salut i Consum]