Categoria: Salut ambiental

L’Hospital Mateu Orfila estrena el seu parc fotovoltaic

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Hospital Mateu Orfila ha estrenat el seu propi parc fotovoltaic que genera el 9 % de l’energia que necessita i suposa un estalvi de 45.000 euros a l’any. El conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons; la consellera de Salut, Patrícia Gómez, i el gerent del centre sanitari, Antoni Gómez, han visitat les noves instal·lacions.

La construcció d’aquest parc s’emmarca en l’aplicació del nou contracte de subministrament elèctric dissenyat per la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat, per tal que tota l’energia que compri el Govern sigui d’origen renovable. El seu funcionament evitarà l’emissió de fins a 600.000 tones de CO2 a l’any, una millora molt important en termes mediambientals.

La consellera de Salut, Patrícia Gómez, a més de les declaracions del conseller de Territori i del gerent del centre sanitari, ha manifestat que aquest projecte en els centres dependents de la Conselleria “suposa un nul impacte visual, a la vegada que evita les emissions que són substàncies nocives, i un aire més net és més saludable”. També ha ressaltat la importància que aquesta instal·lació s’hagi implantat a l’Hospital Mateu Orfila, “un lloc emblemàtic per a tots els menorquins”.

 Els edificis públics de les Illes Balears que tindran plaques solars enguany són:

  • Hospital Comarcal d’Inca
  • Hospital Mateu Orfila (Maó)
  • Hospital de Formentera

Per al 2018 està previst realitzar instal·lacions semblants a diferents edificis públics.

Entre altres avantatges derivats de les instal·lacions d’energia solar, destaquen l’augment de la producció energètica aprofitant els terrats existents i la reducció de la dependència energètica.

[Font: Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat. 02/10/2017]

[Foto: Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat]