Categoria: Seguretat alimentària

L'Advocacia de la CAIB es persona en el cas contra una distribuïdora càrnia per un presumpte delicte contra la salut pública

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Govern ha autoritzat l’Advocacia de la Comunitat Autònoma (CAIB) a personar-se com a acusació particular, davant el Jutjat d’Instrucció núm. 11 de Palma, en les diligències prèvies incoades per la possible comissió d’un delicte contra la salut pública per part d’una empresa mercantil dedicada a la distribució de productes carnis.

La Direcció General de Salut Pública i Participació de la Conselleria de Salut, després de successives visites d’inspecció al local de l’empresa, va comprovar-hi presumptes pràctiques de congelació mancades d’autorització i de registre d’activitat, així com d’emmagatzematge, distribució i comercialització d’aliments amb dates de caducitat superada. Per tot això, es va formular una denúncia davant el Jutjat esmentat.

Atesa la transcendència dels fets i el perill que han generat per a la salut pública de la comunitat autònoma, la Direcció de l’Advocacia ha considerat necessari exercir l’acusació particular en aquest procediment penal contra les persones que puguin resultar-ne penalment o civilment responsables.

[Font: Conselleria de Presidència. 04/05/2018]

[Foto: Razval Socol / Barbecue food ]