Categoria: Seguretat alimentària

Conveni entre l'AESAN i entitats del sector de la distribució de productes alimentaris

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

En el BOE núm. 102, de dia 29 d'abril de 2019, s'ha publicat la Resolució de 3 d'abril de 2019, de la Secretaria General de Sanitat i Consum, per la qual es publica el Conveni entre l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) i entitats del sector de la distribució de productes alimentaris, per a la seva participació com a punt de contacte en la xarxa d'alerta alimentària nacional.

Entre altres funcions de l'AESAN es troben, la de coordinar el funcionament de les xarxes d'alerta existents en l'àmbit de la seguretat alimentària en el territori espanyol i la seva integració en els sistemes d'alerta comunitaris i internacionals. 

Es destacan alguns aspectes d'aquest conveni:

L'objecte del present Conveni és establir les directrius generals per a dur a terme la gestió de la difusió de determinada informació que pugui comprometre la salut dels consumidors o la seguretat alimentària.

La informació sobre determinats aspectes d'interès per a la seguretat alimentària, procedent de l'Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició, serà comunicada exclusivament a la persona designada per cada entitat com a punt principal d'interlocució.

S'estableix una Comissió de seguiment de caràcter paritari que periòdicament avaluarà el desenvolupament del Conveni.

El present conveni tindrà una durada de quatre anys.

[Font: BOE. Núm. 102. 29/04/2019]

[Foto: Felix Triller / Yogurt / CC-by-sa-2.0 ]

Noticies relacionades a Infosalut
*11/06/2019 - El Ministeri de Sanitat aposta per prioritzar la prevenció de l'obesitat infantil.