Categoria: Sociosanitari

Afers Socials i l'Ajuntament de Bunyola acorden construir una residència per a 120 persones majors en situació de dependència

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Conselleria d'Afers Socials i Esports i l'Ajuntament de Bunyola han acordat construir la primera residència pública de Bunyola per a 120 persones grans amb situació de dependència. L'Ajuntament cedirà un solar de 10.037 m² a la urbanització del Pla de Sa Coma per a construir-la. La inversió que s'hi destinarà és de 9 milions d'euros.


La consellera d'Afers Socials i Esports, Fina Santiago i el batle de Bunyola, Andreu Bujosa, varen visitar el solar on es construirà, que té una superfície de 10.037 m2 i està situat entre la carretera 2030 i els carrers Ullastre i Lledoner de la urbanització.

La consellera Fina Santiago va explicar que "serà de 6 moduls de 20 places cada un i seguirà aquest nou model on es passa de macroresidències a residències que faciliten la convivència dels residents", a més, va afegir que "serà finançada amb fons europeus. S'ha de reincidir amb la importància que els fons europeus hagin decidit invertir en equipaments de residències".

El proper pas per fer realitat aquesta residència serà la signatura del conveni entre les dues administracions i es farà un concurs de projecte arquitectònic en què s'ofereixi una proposta arquitectònica integrada.

Cal tenir en compte que, una vegada acabades les obres i autoritzada la residència pel Consell, la Conselleria d'Afers Socials i Esports finançarà i concertarà les places del nou equipament destinades a les persones majors en situació de dependència.

La posada en marxa d'aquest equipament suposarà la creació del voltant de 80 llocs de feina directes, estables i no deslocalitzables. Bunyola se suma així a la llista d'equipaments que, a través del Consorci de Recursos Sociosanitaris, té en marxa la Conselleria d'Afers Socials i Esports.

[Font: Conselleria d'Afers Socials i Esports. 21/01/2022]

[Foto: Conselleria d'Afers Socials i Esports]