Categoria: Sociosanitari

Aprovada la concessió de subvencions per un valor de 251.820 euros per a la Creu Roja i Metges del Món

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

A proposta de la Conselleria de Salut, el Consell de Govern ha aprovat la concessió de subvencions a favor de les entitats sense ànim de lucre Metges del Món i Creu Roja Espanyola per un valor de 251.820 euros per a projectes que s'han realitzat durant l'any 2015, dirigits a persones en situació de risc o d'exclusió social.

En el cas de l'Associació Creu Roja Espanyola, s'ha aprovat una subvenció per un valor de 149.400 € per finançar la Unitat Mòbil de Dispensació de Metadona (Metabús). El Metabús és una ambulància adaptada que dispensa metadona cada dia a tots els usuaris dels diferents centres d'atenció a la drogodependència de Palma que per motius de treball o de salut no poden acudir a un centre, o que per diverses problemàtiques socials cal fer una dispensació de metadona supervisada des d'un punt de vista sanitari.

En el cas de l'organització sense ànim de lucre Metges del Món, s'han aprovat dues subvencions per a projectes realitzats al llarg de 2015. D'una banda, s'han concedit 31.320 € al programa de reducció dels danys per a persones usuàries de drogues en situació de risc o exclusió social (INRED). Aquest programa pretén millorar la qualitat de vida i la salut de la població usuària de drogues mitjançant informació, orientació, formació i intervenció en reducció de danys, així com disminuir les barreres d'accés a la xarxa de serveis socials i sanitaris públics. D'altra banda, s'han concedit 71.100 € al programa d'atenció a persones en situació de prostitució (SAIDE). Aquest programa té la finalitat d'integrar socialment les persones en situació de prostitució i promoure la millora de la salut d'aquestes persones.

[Font: Conselleria de Salut. 23/10/2015]

[Foto: Infosalut]