Categoria: Sociosanitari

Es posa en marxa el Servei d'Ajuda a Domicili de dependència a Menorca

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Conselleria de Serveis Socials i Cooperació ha signat convenis de col·laboració amb cinc municipis de Menorca per desenvolupar a l'illa el Servei d'Ajuda a Domicili (SAD) específic per a persones en situació de dependència. Es tracta d'un servei que només havia funcionat de manera experimental a Ferreries i que ara s'estendrà a quatre municipis més. D'aquesta manera, el SAD de dependència s'implantarà també a Maó, Ciutadella, Migjorn Gran i Mercadal, i es preveu que l'any que ve s'hi sumin Sant Lluís i Es Castell. La intenció de la Conselleria és que durant l'any sigui un servei que cobreixi el 100 % de la població destinatària.

En una roda de premsa conjunta amb representants d'aquests ajuntaments, la consellera Fina Santiago, acompanyada pel director general de Dependència, Juan Manuel Rosa, ha mostrat la seva satisfacció per haver arribat a acords i poder treballar conjuntament amb quasi tots els ajuntaments menorquins en l'àmbit de l'atenció a la dependència. De fet, ha recordat que amb la posada en marxa d'aquest servei, Menorca serà la primera illa on pràcticament tots els municipis hauran completat els serveis de la xarxa d'atenció a la dependència, oferint serveis de residència, centre de dia, servei d'ajuda a domicili i prestació econòmica.

La Conselleria de Serveis Socials i Cooperació finançarà un total de 9.480 hores d'aquest servei, gestionat pels ajuntaments, amb un pressupost de 180.000 euros. Els beneficiaris d'aquest servei d'ajuda a domicili són persones que tenen un grau reconegut de dependència, majoritàriament el grau I, que han de mester ajuda a l’hora de fer tasques quotidianes com anar al bany, menjar, higiene personal o neteja… El fet que el SAD de dependència aprofiti l'estructura del servei d'ajuda a domicili tradicional que gestionen els municipis permet per una banda ampliar el número de beneficiaris i les hores oferides i, per una altra, que els ajuntaments amb qui s’ha firmat el conveni puguin destinar els doblers a altres àrees o serveis.

A l'acte de presentació d'aquest servei hi han assistit la batlessa de Maó, Conxa Juanola; el batle de Es Migjorn Gran, Pere Moll; el batle de Es Mercadal, Francesc Ametler; la regidora de Serveis Socials de Ciutadella, Gràcia Mercadal i la regidora de Serveis Socials de Ferreries, Joana Febrer.

El desenvolupament del Servei d'Ajuda a Domilici específic per a persones amb dependència s'emmarca en la reactivació de la Llei de Dependència a les Illes Balears. A Mallorca aquest mateix servei s'incorpora a 25 municipis de l'illa, igual que a Eivissa i Formentera, on també s'ha impulsat la seva posada en marxa.

[Font: Conselleria de Serveis Socials i Cooperació. 10/10/2016]

[Foto: Conselleria de Serveis Socials i Cooperació]