Categoria: Sociosanitari

Comencen les obres de construcció del nou centre de dia de Son Ferriol

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Ja han començat les obres de construcció del nou centre de dia i activitats comunitàries de Son Ferriol. La presidenta del Govern, Francina Armengol, i la consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, han visitat juntament amb el batle de Palma, José Hila, el terreny on ja s’està construint aquesta nova infraestructura social. A l’acte també han assistit el tinent de batle de Palma d'Urbanisme, Antoni Noguera; la regidora de Benestar Social, Mercè Borràs; el gerent del Consorci de Recursos Sociosanitaris, Juan Manuel Martínez i representants de diverses entitats i associacions de Son Ferriol.

El centre de dia de Son Ferriol és un dels projectes amb què es compleix el compromís adquirit amb els veïnats i veïnades de la barriada de reactivar aquesta instal·lació juntament amb l’Ajuntament de Palma, que ha cedit el solar per a la construcció de l’equipament.

Aquest centre de dia de son Ferriol s’emmarca en el desenvolupament del pla d’infraestructures socials de les Illes Balears i en l’impuls de la llei de dependència, que contempla, entre altres, la construcció d’una residència per a persones majors amb dependència de Marratxí i la reactivació d’altres projectes, com són el centre de dia de la Travessia de Jesús de Palma i la rehabilitació de l’edifici de l’Hospici de Felanitx que es convertirà en centre de dia i estades nocturnes.

La consellera Fina Santiago ha explicat que el nou centre de dia i activitats comunitàries de Son Ferriol tendrà capacitat per a 30 places que seran ocupades per persones majors en situació de dependència. El pressupost total de les obres és de 714.370 euros (IVA inclòs) i té un termini d’execució previst de 14 mesos. L’edifici tendrà una superfície de 570 metres quadrats, distribuïts en dues plantes.

La creació d’aquest nou equipament donarà cobertura, preferentment, a la població del barri de Son Ferriol i a l’àrea rural del sector de Llevant de Palma i les noves places s’integraran en la Xarxa Pública d’Atenció a la Dependència. A més, el contracte d’obres d’aquest nou centre de dia ha estat un dels primers contractes de l’administració autonòmica en incloure clàusules socials als criteris d’adjudicació.

[Font: Presidència del Govern. 08/10/2016]

[Foto: Presidència del Govern]