Categoria: Ajudes

S'han aprovat 115,2 milions d'euros per a l'Acció Estratègica en Salut

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Ministres ha aprovat 115,2 milions d'euros per a l'Acció Estratègica en Salut (AES), la principal eina de finançament públic de la I+D+I en l'àmbit de la recerca traslacional en biomedicina i foment de la seva activitat investigadora. La AES està promoguda per l'Institut de Salut Carles III (ISCIII).

L'objectiu de l'Acció Estratègica de la Salut és contribuir a fomentar la salut, desenvolupar els aspectes preventius, diagnòstics, curatius, rehabilitadors i pal·liatius de la malaltia, reforçant i incrementant la competitivitat internacional de la I+D+i del Sistema Nacional de Salut (SNS).

Aquesta convocatòria incideix en la incorporació i consolidació d'investigadors a la I+D+I sanitària, així com en la protecció dels drets de la dona investigadora.

Així mateix, s'han unificat els antics nivells salarials dels contractes Miguel Servet en el tram màxim possible i s'han incrementat els nivells salarials dels equips d'infermeria que obtinguin intensificació. A més, s'ha inclòs de forma específica una referència als investigadors procedents del grau de fisioteràpia.

Respecte a les novetats en les línies de recerca, s'ha incorporat la salut reproductiva i el foment de la recerca en salut pública.

Finalment, la AES 2019 amplia el nombre de grups de recerca del consorci CIBER amb la convocatòria per a la incorporació de 8 nous grups en les àrees temàtiques de malalties respiratòries, malalties estranyes, bioingenieria biomaterials i nanomedicina i salut mental.

[Font: Institut de Salut Carlos III. 27/12/2018]

[Foto: Pexels]

Notícies relacionades a Infosalut
*29/01/2019 - Convocatòria de l’Acció Estratègica en Salut 2017-2020.