Categories: Institucions sanitàries, Premis, Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Reconeixement a l'equip d'UCI de l'Hospital de Manacor pel compliment de la Higiene de mans

Hospital de Manacor

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El divendres, dia 25 de setembre, es va fer la Sala d'Actes una sessió virtual per Microsoft Teams per fer un reconeixement a l'equip d'UCI, pels seus resultats en el compliment de la higiene de mans el 2019.

Pel grup de Control d'infecció va ser una nova experiència, molt gratificant veure als companys seguint la sessió des de diferents punts de l'hospital o des de casa. Aquesta és la nova manera de formar-se i compartir la informació.

Cal recordar que aquesta sessió "Reconeixement a UCI pel seu compliment de la higiene de mans el 2019", es va ajornar al març, maig i juny, fins que s'ha decidit fer-la de manera virtual.

A la sala d'actes van estar presents l'equip directiu, part de l'equip de supervisió i grup de control d'infecció. També cal destacar la participació d'Anabel Manzorro, comercial de Braun, per estar present i ajudar a aconseguir el gran repte de l'observació de la higiene de mans.

La directora infermera, Francesca Rosa Rosal va fer l'apertura de la sessió i a continuació va parlar Xavier Mesquida, presentant els resultats de multiresistents el 2019. Han estat uns resultats molt favorables, gran part d'aquests resultats és la millora en el compliment de la higiene de mans. 

Júlia Troya, va presentar com s'ha implantat l'Observació de la higiene de mans a l'Hospital de Manacor. Des de l'any 2017 s'està fent feina, creant el grup d'higiene de mans, formant als diferents professionals i fent observació directa des de 2018. Es segueix l'estratègia multimodal de l'OMS i cal ressaltar la importància de la formació i la retroalimentació postobservació amb els professionals.

El 2018 l'Hospital tenia un compliment del 46% i el 2019 s'ha arribat a un 67%. De seguir així, l'equip de Control d'infecció es planteja retirar els "aïllaments de contacte". Recalquen la importància de complir les precaucions estàndard amb tots els pacients, i conèixer i identificar els 5 moments de la higiene de mans, recomanats per l'OMS.

El 2019 es va fer, sobretot, observació a UCI aconseguint un compliment del 73%. Una xifra excel·lent per una UCI.

[Font: Hospital de Manacor. 28/09/2020]

[Foto: Hospital de Manacor]