Categoria: Premis

El Dr. Amador Calafat, reconegut amb l’Ordre al Mèrit del Pla Nacional sobre Drogues

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Ministeri de Sanitat ha atorgat l’Ordre al Mèrit del Pla Nacional sobre Drogues al Dr. Amador Calafat, president de l’Institut Europeu d’Estudis en Prevenció (IREFREA), amb base a Palma. Es reconeix així la seva contribució durant gairebé quaranta anys a la ciència de la prevenció.

També ha rebut altres reconeixements com el Premi Reina Sofia en Investigació sobre drogues (1992), ‘Leading European Prevention Science Practitioner Honour’ 2016 de l’European Society for Prevention Research (Berlín, octubre 2016), Medalla col·legial del Col·legi Oficial de Metges de les Illes Balears (2008) o el Premi de Recerca en Prevenció de Drogodependències de l’Agència Antidroga de la Comunitat de Madrid (2001).

El Dr. Amador Calafat i IREFREA, han contribuït a investigacions científiques pioneres en la prevenció de problemes a l’àmbit de l’oci nocturn, tan importants per a Balears i que han tingut translació a diferents països europeus, amb el desenvolupament de projectes transnacionals.

A més, han impulsat la creació del primer programa de prevenció escolar (Tu decides) avaluat a Espanya, el 1984 des del Consell de Mallorca, i liderat posteriorment per la Conselleria de Salut de les Illes Balears. El programa ha estat referent no només a les Balears sinó a altres CCAA i països.

IREFREA i el Dr. Calafat són un referent tant a Balears com en l'àmbit nacional i Europeu, on col·labora de forma regular amb organitzacions com l’Observatori Europeu de les Drogues i les Toxicomanies (EMCDDA), l’Oficina de Nacions Unides contra la Droga i el Delicte (UNODC), o impulsant iniciatives com la Societat Europea per a la Recerca en Prevenció (EUSPR), que actualment té la seu a Balears i integra més de dos-cents professionals europeus en aquest camp.

[Font: COMIB. 09/06/2022]

[Foto: Col·legi Oficial de Metges de les Illes Balears]