Categories: COVID-19, Sociosanitari, Formació continuada

COVID-19: Salut i Afers Socials formen els treballadors de residències de gent gran

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Salut i Afers Socials col·laboren en la formació i capacitació de tots els treballadors de les residències de gent gran en el coneixement de la transmissió de la COVID-19.

Es tracta d’un projecte impulsat per la Conselleria de Salut i Consum, la Conselleria d’Afers Socials i Esports i l’IMAS. L'objectiu que els treballadors coneguin en profunditat la transmissió del virus i les mesures de seguretat i autoprotecció. La formació serà impartida per Salut i finançada per Afers Socials, per mitjà d’un conveni de col•laboració entre ambdues institucions.

Aquestes sessions formatives s’han iniciat aquest matí, a l’Hospital Universitari Son Espases, i es perllongaran fins dimarts. Durant la presentació, la subdirectora d'Atenció a la Cronicitat, Coordinació Sociosanitària, Salut Mental i Malaties Poc Freqüents, Angélica Miguélez, ha assegurat que el principal objectiu d’aquest projecte és conscienciar tots els professionals de les residències sobre la importància de les mesures de prevenció i protecció de la COVID-19.

La formació s’organitza en diferents sessions i es dirigeix, d’una banda, a tots els treballadors en general i, d’una altra, als anomenats referents, que seran designats per cada un dels centres residencials en funció del nombre d’usuaris (les residències amb manco de vuitanta usuaris designaran una persona referent, mentre que si superen aquesta xifra, en designaran dues). Les persones referents seran les màximes responsables de tot allò relacionat amb la COVID-19. Rebran la formació i seran les encarregades de donar-li continuïtat dins de la residència. Es pretén, a més, que amb els coneixements adquirits puguin resoldre dubtes i assegurar que se segueixen correctament les recomanacions de prevenció i protecció. Primer es durà a terme la formació dels referents i, una vegada finalitzi, s’establirà el calendari formatiu per a la resta de treballadors.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 02/10/2020]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19