Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

Salut inicia un cribatge massiu amb tests d'antígens a Eivissa

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Conselleria de Salut i Consum va iniciar el dissabte 16 un cribratge massiu al municipi d’Eivissa, a tota la població major de 16 anys. Es perllongarà fins al dia 22.

El cribratge es durà a terme al poliesportiu Es Pratet (Avinguda d’Ignasi Wallis, 59) entre les 9 del matí i les 6 de la tarda.

Els dies en què els ciutadans hi hauran d’anar seran segons la zona de residencia:

  • Dissabte 16: els ciutadans que viuen a ses Figueretes, Can Cantó, Ca n’Escandell, Cas Serres, es Viver, Can Sifre i Platja d’en Bossa.
  • Diumenge 17: els ciutadans que viuen a es Soto, sa Capelleta, Puig d’es Molins, Eixample, sa Colomina, es Clot, sa Real, sa Joveria, Can Misses i Cas Mut.
  • Dilluns 18 els ciutadans que viuen a Dalt Vila, la Marina, s’Alamera, sa Penya, es Pratet, es Gorg, sa Blanca Dona, Can Bofí, Passeig Marítim, Talamanca, s’Illa Plana i Prat de ses Monges.
  • Els dies 19, 20 i 21, en el mateix horari, hi podran anar les persones de totes les zones que no hi hagin pogut anar el dia que tenien assignat.

Les proves es faran sense cita prèvia amb test d’antígens, que permetran tenir els resultats en quinze minuts. Els positius seran ratificats amb una prova PCR. És imprescindible dur el DNI, NIE o passaport. La gent gran i les persones amb mobilitat reduïda tindran prioritat.

Hi haurà 10 línies de cribratge i es podran fer fins a 1.500 tests cada dia. Això vol dir que en sis dies es podrien fer fins a 9.000 tests d'antígens.

Fins ara el balanç de cribratges del Govern de les Illes Balears és de 36.975 tests fets, amb 351 positius. Són 351 cadenes de contagi trencades a Manacor, sa Pobla, Muro, Lloseta, Sóller, Inca, Rafal Nou (Palma), Son Roca (Palma), Son Serra (Palma), Ciutadella, Alaior i Vila (Eivissa).

[Font: Área de Salut d'Eivissa i Formentera. 14/01/2020]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19