Categoria: COVID-19

COVID-19: Petició de dades de vacunació dels alts càrrecs públics

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’Oficina de Prevenció i Lluita contra la Corrupció (OAIB) ha atès el recurs del Servei de Salut de les Illes Balears i ha anul·lat la petició inicial d’obtenir les dades de vacunació de 130.000 persones de les Balears —totes les que havien estat vacunades entre dia 27 de desembre i dia 2 de març.

En un escrit tramès al Servei de Salut de les Illes Balears, l’OAIB anul·la el requeriment inicial d’informació i dicta un nou requeriment que limita la petició d’informació a una llista d’alts càrrecs públics del Govern, dels consells insulars, ajuntaments i també de membres del Parlament. Igualment, l’Oficina demana còpia dels protocols de vacunació a les Illes Balears.

D’aquesta manera, l’OAIB atén el recurs del Servei, que va demanar concreció en la petició. La normativa de l’OAIB preveu la possibilitat d’investigar casos concrets, no fer investigacions prospectives generals que afectin dades tan sensibles d’un grup tan ampli de la població.

Des dels serveis jurídics de la Comunitat Autònoma es var considerar que demanar dades de salut —i per tant, molt sensibles— de 130.000 persones no era proporcional a l’objectiu perseguit, i per això es va fer la petició de concreció. Així mateix,el Servei de Salut va fer una consulta a l’Agència Espanyola de Protecció de Dades, de la qual encara no ha obtingut resposta.

El Servei de Salut estudia la petició i manté una disposició a total col·laborar amb l’OAIB contra la Corrupció en qualsevol investigació que dugui a terme sobre el procés de vacunació, tal com va deixar clar en l’escrit de recurs presentat la setmana passada.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 12/04/2021]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19