Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

La movilitat nocturna no estarà restringida a partir del proper diumenge

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Les Balears no mantindràn el toc de queda més enllà del 6 de juny. El Consell de Govern ha aprovat modificar diverses mesures per contenir l’expansió del SARS-CoV-2 que s’incloïen en un acord de Consell de Govern que va ser ratificat pel Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears.

El principal canvi que presenta l’acord assolit és que no es demanarà allargar el toc de queda que, ara mateix i fins al 6 de juny, es manté entre les 00.00 h i les 06.00 h. Per tant, la mobilitat nocturna no estarà restringida a partir de diumenge que ve; una decisió que s’ha pres gràcies a la bona evolució de la situació epidemiològica de la comunitat i a la progressió del procés de vacunació, que arriba al 40 % de la població amb almenys una primera dosi, que ja genera una immunització rellevant. A més, també s’ha acordat ampliar les cabudes permeses en exteriors i interiors. Els canvis seran operatius a partir de les 00.00 h del dia 6 de juny i fins a les 00.00 h del dia 20 de juny de 2021.

L’acord és el següent:

  • Es prorroguen els controls per a l’entrada a les Illes Balears de persones procedents d’altres comunitats autònomes o ciutats autònomes que vulguin entrar al territori de la comunitat, per via aèria o marítima, en els mateixos termes de l’acord anterior, d’acord amb la Resolució de la consellera de Salut i Consum de 21 de maig de 2021.
  • Reunions socials. L’acord aprovat avui també amplia de vuit a quinze el nombre de persones que es poden trobar en reunions i trobades familiars i socials a l’exterior, tant en espais privats com a públics. Per a espais interiors privats, el màxim s’amplia a deu persones, quan fins ara era de sis, sense límit de nuclis de convivència. No estan incloses en la limitació prevista en aquest apartat les activitats laborals, les institucionals, les de transport i les dels centres docents, ni les tivitatsc esportives o culturals.
  • Llocs de culte. En les limitacions a les celebracions o la permanència de persones en llocs de culte, es permet arribar al 100 % de la cabuda. En tot cas, s’ha d’assegurar la distància d’almenys un metre i mig entre persones de diferents nuclis de convivència.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 31/05/2021]

[Foto: Infosalut / Gent passejant pel carrer / CC BY-NC-SA 4.0]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19