Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

COVID-19: nova unitat COVID-exprés de recollida de mostres en el sector sanitari de Tramuntana

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Ahir 6 d'abril, va començar a funcionar una nova unitat COVID-exprés, de recollida de mostres per detectar la COVID-19, en el sector sanitari de Tramuntana.

Aquesta unitat serà gestionada per Atenció Primària de Mallorca i se situa a l’aparcament del Museu del Calçat, d’Inca. Allà s'hi han instal·lat dues carpes amb una caseta on hi ha el personal sanitari. Les persones han d'accedir amb un vehicle dins la carpa i, un cop a dins, el personal els hi pren les mostres sense que hagin de sortir del vehicle. La recollida es farà de 15.30 a 18.30 hores.

Aquesta unitat COVID-exprés és la cinquena que es crea a Mallorca. S’afegeix a la unitat del sector sanitari de Llevant i als tres dispositius especials que ja operen a Palma, a les unitats bàsiques de salut d'Establiments, sa Indioteria i es Pil·larí. La mitjana de proves diàries que s’hi fan és d’entre 70 i 80.

Aquestes unitats COVID-exprés estan dirigides als professionals sanitaris i sociosanitaris, al personal de serveis especials (cossos i forces de seguretat, etc.) i als col·lectius més vulnerables davant la COVID-19.

La Central de Coordinació COVID-19 d’Atenció Primària de Mallorca coordina i revisa les llistes de persones que han de ser ateses per una COVID-exprés. Aquestes llistes les envien diferents col·lectius (forces i cossos de seguretat, Unitat d’Atenció al Professional Sanitari, residències, etc.) i es comprova si compleixen els requisits establerts pel Ministeri de Sanitat. Una vegada validada cada llista, es posa en marxa el dispositiu perquè les persones que hi figuren es desplacin a una d’aquestes unitats o bé se’ls hi enviï algun sanitari per fer-los la prova; és el cas, per exemple, dels ancians de les residències, que no es poden desplaçar.

Salut vol agrair la col·laboració de l'empresa Ferrovial en la instal·lació de la unitat i de l'Ajuntament d’Inca, que no només ha cedit l'espai, sinó que també es fa càrrec del manteniment i de la neteja diària de l'àrea.

[Font: Conselleria de Sanitat i Consum. 06/04/2020]

[Foto: Conselleria de Sanitat i Consum]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19