Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

COVID-19: Modificació del Pla de Mesures Excepcionals de Prevenció, Contenció i Coordinació

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

En els BOIB núm. 125 de dia 15 de juliol de 2020, i BOIB núm. 127 de dia 16 de juliol de 2020, s'han publicat les resolucions de la consellera de Salut i Consum, per les quals es modifiquen mesures concretes del Pla de Mesures Excepcionals de Prevenció, Contenció i Coordinació per Fer Front a la Crisi Sanitària Ocasionada per la COVID-19.

Tot això, una vegada superada la fase 3 del Pla per a la Transició cap a una Nova Normalitat, aprovat per Acord del Consell de Govern de les Illes Balears de 19 de juny de 2020.

  • Es prohibeix dispensar o servir begudes amb contingut alcohòlic de qualsevol casta o sense alcohol, per mitjà de tassons, gerres, copes o qualsevol altre tipus de recipient per part d'un o diversos consumidors simultàniament quan aquests recipients tenguin una cabuda superior als 600 centímetres cúbics.
  • Es prohibeix, així mateix, l'ús i la dispensació de canyetes per absorbir líquids amb les begudes que se serveixin si aquests estris tenen una longitud total màxima superior als 30 centímetres.

Sí es permet l'obertura de qualsevol establiment o local per utilitzar exclusivament les terrasses exteriors, i en cap cas no es pot superar el nombre de cent persones assegudes, sempre que la disposició de les taules permeti mantenir la distància de seguretat interpersonal d'un metre i mig. Els clients han d'estar asseguts a taules amb cadires o butaques i no es poden fer servir taules altes dotades o en combinació amb tamborets o cadires de barra.

Limitacions a l'activitat empresarial

Es prohibeix temporalment l'activitat empresarial i es disposa el tancament provisional de tots els establiments de comerç, oci i restauració, contra el turisme d'excessos per a la millora de la qualitat a zones turístiques de Palma i Calvià. La durada concreta d'aquesta prohibició serà fins dia 15 de setembre de 2020, sense perjudici de la possibilitat de disposar la seva pròrroga si persisteixen les circumstàncies que la motiven o alçar-la si desapareixen.

[Font: BOIB. Núm. 125. 15/07/2020 - BOIB. Núm. 127. 16/07/2020]

[Foto: Infosalut / Gent a una terrassa / CC BY-NC-SA 4.0]  

Notícies relacionades

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19