Categoria: Farmacovigilància

Nota de l'AEMPS referent al DARATUMUMAB i el risc de reactivació del VHB

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Conselleria de Salut, a través de la Direcció General de Planificació, Avaluació i Farmàcia, comunica que l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) ha publicat una nota informativa, dirigida als professionals sanitaris, referent al medicament DARATUMUMAB (DARZALEX) a causa del risc de reactivació del virus de l'hepatitis B.

Daratumumab és un anticòs monoclonal indicat en monoteràpia, o en combinació segons la situació del pacient, per al tractament de pacients adults amb mieloma múltiple (MM).

S'han produït casos de reactivació del virus de l'hepatitis B (VHB) en pacients tractats amb Daratumumab. Per això es realitzen les següents recomanacions:

Realitzar serologia del VHB en tots els pacients abans de començar el tractament i en els pacients que estiguin en tractament i que no es disposi d'aquesta informació.

Si existeix serologia positiva del VHB, cal vigilar especialment qualsevol signe o símptoma que ens indiqui una infecció activa pel virus i les dades de laboratori a criteri mèdic, durant el tractament i fins a 6 mesos després de la seva finalització.

En cas de reactivació d'aquest virus se suspendrà l'administració de Daratumumab i es prendran les mesures adequades.

És important notificar totes les sospites de reaccions adverses a través d'aquest formulari electrònic.

[Font: AEMPS. 28/07/2019]

[Foto: Infosalut / Homes esperant al semàfor / CC BY-NC-SA 4.0]