Categoria: Formació continuada

Vint de cada cent infants a les Illes Balears presente dermatitis atòpica

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La dermatitis atòpica és una malaltia inflamatòria crònica de la pell que afecta el 20% dels infants de les Illes Balears. Es produeix per anomalies en els components de les capes externes de la pell que actuen com una barrera. En la dermatitis atòpica s’origina una disminució de la funció de defensa de la pell i apareix sequedat, picor i inflamació. En general, la malaltia es manifesta a brotades, és a dir, hi ha períodes aguts de la malaltia i períodes de remissió. Tendeix a millorar o fins i tot a desaparèixer amb l’edat, però és important efectuar una sèrie de cures diàries amb la finalitat que el nombre de brotades siguin els mínims possibles i intentar controlar la malaltia. La base del tractament és la hidratació juntament amb una sèrie de cures generals. Sovint, durant la brotada aguda, es requereix tractament farmacològic.

El Servei de Dermatologia de l’Hospital Universitari Son Espases posa en marxa l’Escola d’Atòpia que impartirà tallers i sessions adreçats als infants amb dermatitis atòpica i als seus pares, a partir del 28 de gener. L’objectiu és educar els nins i els pares dels pacients amb dermatitis atòpica de que es pot millorar el control de la malaltia (espaiar i reduir les brotades) i augmentar l’autonomia i la qualitat de vida dels pacients i de les seves famílies.

S’impartiran sessions teòriques en un llenguatge assequible per als pares, impartides per experts en diferents disciplines relacionades amb la malaltia (dermatòlegs, pediatres, psicòlegs), seguides d’un col·loqui entre els especialistes i els pares. De manera simultània, es faran tallers molt pràctics i divertits per als nins sobre l’aplicació d’emol•lients i tècniques de rascat i de control de la picor. En aquests tallers col·laborarà el personal d’infermeria del Servei de Dermatologia de Son Espases i pallassos de la “Sonrisa Médica”.

És previst que l’Escola d’Atòpia organitzi entre tres i quatre sessions a l’any. La primera jornada de l'Escola d'Atòpia de Mallorca serà el dia 28 de gener a la Sala d’Actes de Son Espases. La inscripció és gratuïta. Per participar-hi, és necessari inscriure’s a la direcció de correu electrònic següent: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

[Font: Servei de Salut de les Illes Balears. 06/12/2013]

Calendari de formació

Març   2024
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31