Categoria: Formació continuada

Més de mig centenar de persones participen en el seminari web del COPIB sobre "alta sensibilitat"

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El COPIB va celebrar, el passat dimarts 17 de gener, un seminari web gratuït sobre l'alta sensibilitat, per aprofundir en les característiques més rellevants que defineixen les persones amb aquest tret de personalitat.

Cal destacar el valor que té per als professionals de la salut mental tenir coneixement sobre aquesta qüestió a l'hora de realitzar una adequada atenció psicològica centrada en la persona.

La sessió, que va tenir lloc a través de la plataforma Zoom, va reunir més de mig centenar de persones, confirmant així l'interès de la temàtica abordada i dels ponents de primer nivell convidats per a l'ocasió, que varen ser la psicòloga Manuela Pérez Chacón, presidenta de l'Associació Espanyola de Professionals de l'Alta Sensibilitat-PAS Espanya i primera espanyola certificada com a psicòloga especialitzada en alta sensibilitat; la doctora en Medicina Lorea Zubiaga, doctorada en anatomia quirúrgica i investigadora biomèdica en neurociències; i amb Antonio Chacón, coautor de l'Escala de la Persona Sensible para la población española, doctorand en psicologia a la Universitat de Sevilla i expert en riscs psicosocials.

El seminari es va estructurar en tres parts per abordar els trets de l'alta sensibilitat des de l'àmbit científic, on es varen donar a conèixer les principals eines i recursos que existeixen i que els i les psicòlogues han de conèixer; aprofundir en el funcionament del cervell de la persona altament sensible (PAS); i revisar l'adaptació espanyola i validació del test d'alta sensibilitat (HSPS-S).

En paral·lel, es varen abordar també qüestions sobre com influeix el tret de l'alta sensibilitat en diferents àmbits (laboral, educatiu, social...), la definició de PAS, la base neurocientífica de l'alta sensibilitat i l'Escala de Persona Sensible, així com les diferències entre alta sensibilitat i hipersensibilitat. Tota l'exposició, basada en el mètode científic, va constatar que encara queden molts camps d'investigació per explorar sobre aquesta temàtica.

[Font: COPIB. 25/01/2023]

[Foto: Max Charping / 003 / CC BY 2.0]