Categoria: Formació continuada

25 professionals de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera es formen en l'atenció a l'ancià de risc

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Durant tres dies, 25 professionals de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, tant facultatius com personal d'infermeria d'Atenció Primària i Atenció Especialitzada, s'han format en el maneig de l'ancià de risc.

Un curs dinàmic impartit pel coordinador d'equips mèdics d'Atenció Primària, el Dr. Jorge Llosa, i la infermera del Centre de Salut de Sant Antoni, Ana López, en el qual s'ha analitzat la realitat de l'ancià en situació de risc a través de presentacions, vídeos i exercicis grupals.

El curs es va celebrar a la sala d'actes de l'antic hospital Can Misses i durant la primera jornada es van tractar temes com el pla de cures de l'ancià de risc, com detectar-ho, indicadors de qualitat assistencial en Atenció Primària, l'envelliment com a procés vital i no com a malaltia, entre d'altres.

La segona jornada es va dedicar a analitzar el concepte d'envelliment actiu a través de vídeos, el paper de l'atenció sanitària en la promoció de l'envelliment actiu i les activitats que es realitzen en els centres d'atenció primària per a la promoció de la salut de la gent gran. Temes com el maltractament a l'ancià, amb exemples cinematogràfics de pel·lícules com "Blau fosc gairebé negre" o "Càndida", la llei de dependència i l'atenció domiciliària van ser els tractats.

El protagonisme de la tercera jornada va recaure en les principals síndromes geriàtriques: demències, caigudes,  malnutrició o incontinència urinària, a més de les úlceres per pressió. El curs va finalitzar amb l'experiència del Centre de Salut de Sant Antoni sobre com millorar els indicadors de qualitat tant en el programa d'atenció a l'ancià de risc, com en les claus per millorar l'atenció domiciliària, finalment es va parlar de com millorar els indicadors de qualitat assitencial en el programa de vacunació antigripal.

[Font: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera. 05/10/2015]

[Foto: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera]

Calendari de formació

Desembre   2022
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31