Categoria: Formació continuada

IV Jornada científica organitzada per l'Associació Balear de Comares, amb la participació de comares d'hospital i d'Atenció Primària

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El 9 de maig de 2017, comares de diferents hospitals i d'Atenció Primària de les Illes Balears es van trobar a la sala d'actes de l'Hospital Universitario Son Espases per compartir alguns dels millors programes que actualment hi ha en marxa en matèria de salut reproductiva a la nostra comuidad autònoma.

Pilar Romero Montilla, comare de l'Hospital de Manacor, va explicar les "Alternatives a l'assistència a gestants amb ruptura prematura de membranes", quan es romp la bossa sense que la dona s'hagi posat de part. Des de l'Hospital d'Inca, Carmen Herrero va compartir la utilització que fan a la sala de parts de l'òxid nitrós com a analgèsia. Al seu torn, les comares Isabel Aragón i Noelia Fuxà, de l'Hospital Mateu Orfila, van presentar les xerrades que realitzen a les futures mares sobre el funcionament de la sala de parts, amb recorregut virtual de les instal·lacions i les opcions que tindran, destacant l’enfocament "el teu pla de part, la teva decisió".

Isabel Cascales va parlar del programa de l'Hospital Son Llàtzer, que permet a les comares completar tot el procés hospitalari de les dones que van a donar a llum, des de l'ingrés fins a l'alta puerperal hospitalària. Elena Portells i Victor Vega van presentar l'estratègia d'acollida per als nous professionals d'infermeria obstetricoginecològica en els centres de salut d'Atenció Primària, i finalment, Araceli Navas, ha explicat el projecte "Pell amb pell en la cesarea acompanyada", que es realitza a l'Hospital Universitari Son Espases.

Unes 80 comares de totes les Illes Balears es van inscriure en aquesta jornada, que va ser retransmesa per videoconferència a Menorca i Eivissa-Formentera, i inaugurada per Margalida Alomar Castell, comare d'Atenció Primària i antiga presidenta de l'Associació Balear de Comares, juntament amb Isabel Sampedro, actual presidenta, i Katia Molinas, en representació del Servei de Salut de les Illes Balears.

[Font: Col·legi Oficial d'Infermeria de les Illes Balears. 09/05/2017]

[Foto: COIBA]

Calendari de formació

Desembre   2021
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31