Categoria: Formació continuada

Més de dos-cents professionals en la I Jornada d'Administratius de la Salut realitzada a Son Llàtzer

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Més de dos-cents professionals van participar en la I Jornada d’Administratius de la Salut, que es va dur a terme dia 6 d’octubre de 2017 a l’Hospital Son Llàtzer.

L’objectiu de la Jornada era difondre la tasca d’aquests professionals, que són la porta d’entrada al sistema sanitari, i destacar la feina que fan com a peça fonamental de l’engranatge de les organitzacions sanitàries.

La consellera de Salut, Patricia Gómez; la subdirectora assistencial, Inmaculada Ros; el president de l’Associació d’Administratius de la Salut, Juan Carlos García, i la secretària del Servei de Neurologia, María José Jaume van participar en la inauguració de la Jornada.

La consellera va destacar que el personal no assistencial és una peça fonamental per al bon funcionament del sistema sanitari i és indispensable per oferir una atenció de qualitat.

Durant la Jornada es van compartir idees i experiències amb altres centres, tant de les Illes Balears com de la resta de l’estat. Els temes de la Jornada van tractar principalment sobre els processos de digitalització i la fractura digital en matèria de salut; la formació i el desenvolupament professional d’aquest col·lectiu; la gestió de conflictes i les tècniques per resoldre’ls; la salut cardiovascular i com afrontar la síndrome d’esgotament professional (burnout).

En el trascurs de la Jornada, el president de l’Associació d’Administratius de la Salut va presentar el llibre titulat El administrativo de la salud: conceptos básicos para alcanzar la excelencia profesional, elaborat conjuntament amb la Societat Espanyola d’Atenció a l’Usuari de la Sanitat.

Per la seva part, la secretària del Servei de Neurologia —organitzadora de la Jornada— va assenyalar que la tasca dels administratius és molt important i cada vegada més especialitzada a tots els nivells. "Som la primera connexió entre pacients, facultatius i la resta del personal sanitari; som una figura imprescindible dins les organitzacions sanitàries i un col·lectiu amb moltes iniciatives", va recalcar, i va afegir que aquest tipus de jornades serveix per unir els professionals.

Més informació a l'Agenda d'Infosalut.

[Font: Conselleria de Salut. 06/10/2017]

[Foto: Conselleria de Salut]