Categories: Institucions sanitàries, Qualitat

El tramvia connectarà el centre de Palma amb Son Espases

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El tramvia a Son Espases permetrà arribar a l’hospital en 15 minuts, amb un recorregut de 4,7 quilòmetres i un total de 9 parades.

En el seu recorregut el tramvia passarà per les zones de Gaspar Bennazar, Plaça de Toros i Son Oliva i dotarà aquestes barriades d’un enllaç ràpid i directe amb el centre de Palma i amb l’hospital i altres serveis.

La línia connectarà també amb zones d’equipaments públics, com ara les piscines de Son Hugo i l’IES Son Pacs, i amb un gran pool econòmic que genera mobilitat laboral, com és el polígon de Son Rossinyol i el de Son Castelló. Igualment, el tramvia també avançarà per zones de nou creixement, com Son Ferragut o la barriada del Amanecer.

El tramvia a Son Espases enllaçarà amb la línia de metro de la plaça d’Espanya a l’aeroport i s’Arenal de Llucmajor i, progressivament, es podrà anar estenent a altres zones de Palma, com sa Vileta o Son Rapinya.

El seu pressupost inicial i estimatiu (que es concretarà amb el projecte constructiu) és de 51,6 milions (amb l’IVA exclòs).

Compatibilització amb el tren de Sóller

La proposta de tramvia compatibilitza les circulacions dels tramvies moderns, d’ample mètric, amb el manteniment del traçat de la via del tren de Sóller (0,914 m).

[Font: Presidència de Govern. 02/11/2020]

[Foto: Presidència de Govern]

Què en diu la premsa
*02/12/2020 ultimahora.es - El tranvía a Son Espases irá junto a la vía del tren de Sóller.
*02/12/2020 noticiasmallorca.es - Presentan el tranvía a Son Espases, que permitirá conectar el centro de Palma con el hospital en 15 minutos.
*02/12/2020 elmundo.es - El nuevo tranvía a Son Espases conectará el centro de Palma con el hospital en 15 minutos y un recorrido de 4,7 km.
*02/12/2020 diariodemallorca.es - El nuevo tranvía conectará el centro de Palma con Son Espases en 15 minutos.