Categoria: Institucions sanitàries

Contractacions d’emergència a càrrec del Servei de Salut per un valor de 319.009 €.

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Govern s’ha donat per assabentat de les contractacions d’emergència a càrrec del Servei de Salut per un valor de 319.009 €.

Aquestes contractacions responen a la necessitat de disposar de determinats serveis per mantenir una activitat sanitària assistencial correcta en la lluita contra la COVID-19.

  • A l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera, s’han contractat el servei de vigilància i seguretat i el servei de neteja i desinfecció per al centre de vacunació massiva per 242.325 €.
  • L’Hospital Universitari Son Llàtzer ha contractat el servei de manteniment i seguretat de l’hotel Melià Palma Bay per 61.982 €.
  • A l’Àrea de Salut de Menorca, s’ha contractat el servei de transport del servei d’àpats a l’hotel apartament Sa Mirada per un import total de 14.701 €.

Cal destacar que totes aquestes contractacions es financen a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de les Illes Balears autoritzat per la Comissió Europea. Aquesta redistribució de les ajudes europees s’emmarca en la decisió de la Unió Europea de flexibilitzar l’ús dels Fons de Cohesió per reforçar els sistemes sanitaris i la capacitat de resposta davant la crisi sanitària.

El mes de març de 2020, el Consell de Govern va aprovar l’Acord de mesures que s’han d’adoptar en matèria de contractació pública com a conseqüència de la declaració de l’estat d’alarma per gestionar la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19. Això va suposar que a tots els contractes subscrits per l’Administració de la Comunitat Autònoma i el sector públic instrumental els fos aplicable la tramitació d’emergència.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 19/04/2021]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]