Categoria: Institucions sanitàries

COVID-19: La Conselleria de Salut i l’Ajuntament de Palma signen la cessió d’un solar a la Soledat

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez i el batle de Palma, José Hila, van assistir, dilluns 14 de juny, a la signatura de la cessió d’un solar de l’Ajuntament que es troba a La Soledat perquè la Conselleria de Salut i Consum hi construeixi i gestioni un nou Servei d’Urgències d’Atenció Primària (SUAP). 

Aquest solar, que fa 1.929 m2, confronta amb el carrer de Sant Damas, amb un espai lliure i amb un vial, i està destinat a equipament sociocultural. La Conselleria havia traslladat la petició a l’Ajuntament de poder millorar les prestacions sanitàries del barri construint-hi un servei d’urgències d’atenció primària (SUAP) per als veïns de les barriades de La Soledat, Son Gotleu, Nou Llevant i Pere Garau.

Una vegada formalitzada la cessió, el Govern de les Illes Balears s’encarregarà de fer el canvi d’ús del solar d’acord amb l’Ajuntament, en virtut de la tramitació corresponent de l’Àrea de Model de Ciutat perquè el solar es pogués posar a disposició de la Conselleria. Patrimoni, que gestiona l’Àrea de Participació Ciutadana i Govern Interior, és qui s’ha encarregat de la cessió; per la seva part, l’Àrea de Turisme, Sanitat i Consum s’ha coordinat amb la Conselleria per donar solució a les necessitats sanitàries de la zona.

Cal assenyalar que s’ha triat aquest solar perquè és el que té més capacitat d’edificació, i que la finalitat de la cessió s’ha de complir en el termini màxim de cinc anys i s’ha de mantenir durant els trenta següents. En cas d’incompliment o de falta d’ús es resoldria automàticament l’acord.

La Conselleria de Salut, per part seva, començarà amb el procés de licitació del projecte arquitectònic i posterior licitació de les obres.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 14/06/2021]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]