Categoria: Institucions sanitàries

Autoritzat l'acord marc per al subministrament d'implants esclerals i de hialuronat

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Govern ha autoritzat la tramitació d’un acord marc per a la contractació del subministrament d’implants esclerals i d’hialuronat per als centres dependents del Servei de Salut, per valor de 762.291 €. Aquest contracte té una vigència de dotze mesos, prorrogable per un període màxim de 36 mesos.

Actualment, el despreniment de retina és un dels motius principals pels quals els pacients van als serveis d’urgències oftalmològiques. Si no s’actua al més aviat possible, el pacient pot, fins i tot, perdre la visió. A causa d’això, és necessari disposar de diferent material implantable, perquè els oftalmòlegs dels centres hospitalaris el puguin emprar quan sigui necessari.

D’altra banda, hi ha altres patologies, com l’augment de la pressió intraocular, la síndrome de l’ull sec, la queratoconjuntivitis seca i l’obstrucció del conducte lacrimal, que també requereixen material implantable, de diferents característiques i mesures, perquè els pacients dels centres dependents del Servei de Salut puguin ser tractats.

L’objecte i la necessitat d’aquest concurs és el de proveir els centres sanitaris del Servei de Salut d’una gran quantitat d’aquest material a fi de garantir el funcionament correcte de l’activitat assistencial.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 14/06/2021]

[Foto: Dan Foy / My eye / CC BYND 2.0]