Categoria: Institucions sanitàries

Salut projecta un nou Centre de Salut a Llucmajor

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El nou centre de salut de Llucmajor disposarà de trenta consultes i tindrà cinc vegades més espai que l'actual. La nova edificació millorarà notablement les instal·lacions actuals, que són de l'any 1993, i que han quedat petites i obsoletes.

El Servei de Salut està a l'espera de la cessió de la titularitat del solar adquirit per l'ajuntament de Llucmajor d'acord a les necessitats establertes en el pla funcional dissenyat per Atenció Primària.

El nou centre de salut tindrà una superfície construïda de 3.984 m2, enfront dels 740 m2 de l'actual. Disposarà d'un espai per a consultes de 1.270 m2, amb 11 consultes de medicina general, 11 d'infermeria, 2 de pediatria, 2 d'infermeria pediàtrica i 4 consultes polivalents. També disposarà d'unitat de fisioteràpia amb sala de cinesiteràpia, unitat de salut bucodental, unitat de salut mental, unitat atenció a la dona, sala de cures de 100 m2 i sala de cirurgia menor. Es dotarà d'un espai per al punt d'atenció continuada (PAC) amb 434 m2 que, a més de 10 boxes de cures, disposarà de 2 llits d'observació i un box per a pacients crítics. Aquest PAC tindrà una base per al 061, a més d'un servei de radiologia bàsic i un d'ortopantomografies.

L'antiguitat del centre actual, construït en 1993, i el ràpid increment de població a la zona fan imprescindible el centre nou per atendre les necessitats dels residents. Actualment, el Centre de Salut Llucmajor atén una població de més de 20.000 persones.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 03/08/2021]

[Foto: Infosalut / Centre de Salut de Santa Catalina / CC BY-NC-SA 4.0]